- Kommisjonen kan være påvirket av kritikken de har fått

Advokat Frode Sulland påpeker at Den rettsmedisinske kommisjon ble kritisert etter den første Breivik-rapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den rettsmedisinske kommisjon ber de sakkyndige bak den andre rapporten om Anders Behring Breivik om å utferdige en tilleggserklæring.

Sulland mener Den rettsmedisinske kommisjon (RMK) kan være påvirket av kritikken som kom etter den første sakkyndigrapporten i terrorsaken, der kommisjonen ikke hadde noen innvendinger mot Synne Sørheim og Torgeir Husbys arbeid.

- Det er ganske vanlig at retten ber om en tilleggserklæring, sier Sulland.

- Men det at kommisjonen kommer med dette kan bety at de tar inn over seg den kritikken som kom etter den første rapporten, mener den erfarne advokaten.

Kjell Fredrik «Freddy» Lie mistet en av sine døtre på Utøya. Hans andre datter ble skadd. Lie følger saken i Oslo tingrett.

- Det er bra at de gjør et skikkelig arbeid. Dette er et av spørsmålene jeg ikke har fått svar på, sier han til Dagbladet.

Kritisk Psykiater Pål Grøndahl sier at i saker der det mangler en åpenbar diagnose må kommisjonen be om en tilleggserklæring.

- Det virker på meg som om en test er blitt besvart strategisk, at observanden har gitt inntrykk av å være noe annet enn det han egentlig er. Det kan virke som om det er dette som ikke er drøftet godt nok i erklæringen, sier Grøndahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer