Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kommisjonen må trekke seg

Medlemmene i Den rettsmedisinske kommisjon må trekke seg etter fredagens dom.

- TULLETE SAK:  Professor i psykologi, Svenn Torgersen, mener dommerne i Breivik-saken har vært selvstendige og modige som har våget å gå i rette med Den rettsmedisinske kommisjon. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- TULLETE SAK: Professor i psykologi, Svenn Torgersen, mener dommerne i Breivik-saken har vært selvstendige og modige som har våget å gå i rette med Den rettsmedisinske kommisjon. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor i psykologi Svenn Torgersen og psykiater Pål Abrahamsen mener medlemmene i Den rettsmedisinske kommisjon må trekke seg, etter at dommer Wenche Elizabeth Arntzen fredag konkluderte med at Breivik er tilregnelig, skriver Dagsavisen.

- BØR TREKKE SEG:  Psykiater Pål Abrahamsen mener kommisjonen bør trekke seg. Foto: Erlend Aas / Scanpix
- BØR TREKKE SEG: Psykiater Pål Abrahamsen mener kommisjonen bør trekke seg. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Noe annet er ikke mulig. De har stelt til så mye tull i denne saken og latt det gå prestisje i at de godkjente den første rapporten til psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby. Jeg håper de tar konsekvensen av at retten ikke fester lit til deres vurdering, og går av, sier Abrahamsen.

- Vi ville vært et helt annet sted i dag hvis den første psykiatrirapporten ikke ble lekket til pressen. Da ville Breivik vært dømt til behandling på psykiatrisk institusjon. Dommerne i saken har vært selvstendige og modige som har våget å gå i rette med Den rettsmedisinske kommisjon, og utvetydige signaler fra Riksadvokaten, om at så lenge det var tvil, måtte Breivik bli dømt utilregnelig, sier Torgersen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media