Kommisjonen peker ut enkeltpersoner

Omtrent halvparten av den 5-600 siders lange kommisjonsrapporten er viet politiets håndtering av 22.juli.

PEKER UT ANSVARLIGE: Mandag legger leder av 22. juli-kommisjonen Alexandra Bech Gjørv fram en rapport som vil plassere ansvar også på operativt nivå i flere nødetater, etter det Dagbladet forstår. Det er knyttet store forventninger til kommisjonens rapport om hva som gikk galt under håndteringen av terrorangrepene den 22.juli. Her er Gjørv på taket av kontorlokalene i Akersgata 51. I bakgrunnen Høyblokka i regjeringskvartalet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
PEKER UT ANSVARLIGE: Mandag legger leder av 22. juli-kommisjonen Alexandra Bech Gjørv fram en rapport som vil plassere ansvar også på operativt nivå i flere nødetater, etter det Dagbladet forstår. Det er knyttet store forventninger til kommisjonens rapport om hva som gikk galt under håndteringen av terrorangrepene den 22.juli. Her er Gjørv på taket av kontorlokalene i Akersgata 51. I bakgrunnen Høyblokka i regjeringskvartalet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet kan erfare skal 22.juli-kommisjonen gå så langt ned på det operative ansvaret i politi, helsepersonell og andre nødetater, at det ikke vil være vanskelig å peke ut enkeltpersoner når rapporten foreligger på mandag.

Varslet enkeltpersoner Derfor skal kommisjonen, etter det Dagbladet kjenner til, ha forberedt enkelte på hva de kan ha i vente når kommisjonen legger fram sin rapport.

Det skal likevel ikke være snakk om at kommisjonen nevner personer med navn.

Forberedt på kritikk Over halvparten av den 5-600 siders lange rapporten vil etter det Dagbladet kjenner til, ta for seg politiets innsats 22.juli.

Politiet, PST og helsepersonell forbereder seg nå på at enkeltpersoner og kolleger kan bli pekt ut som ansvarlige for grove eller avgjørende tjenestefeil den skjebnesvangre dagen.

Psykologer, personlige rådgiver og andre er satt i beredskap for å hjelpe og støtte ansatte. Ifølge Aftenposten har Politidirektoratet (POD) sendt ut en brev om å iverksette omfattende tiltak for å ivareta ansatte i forbindelse med kommisjonens framleggelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer