Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommisjonen snart klar

SV-leder Kristin Halvorsen regner med at kommisjonen som skal granske regjeringens hjelp til de norske ofrene for naturkatastrofen i Asia, vil være klar om en uke eller to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonspartiene er i dialog med regjeringen om sammensetningen og mandatet, og oppnevnelsen kan etter det NTB forstår komme allerede i slutten av neste uke. Halvorsen ser ikke for seg noen stor politisk strid, verken om hvem som skal delta i kommisjonen, eller hvordan oppgaven blir formulert.

- Jeg tror de politiske partiene klarer å samle seg om dette. Det er først når utvalgets rapport foreligger den store debatten vil komme. Arbeidet må skje i høyt tempo, slik at Stortinget kan behandle saken før sommeren, sier Halvorsen til NTB.

Hun krever at kommisjonen får et eget sekretariat som ligger utenfor departementene.

- Dette har med tillit og troverdighet å gjøre. Folk med ulik erfaringsbakgrunn og kompetanse må sitte i utvalget, sier Halvorsen. SV har konkrete navn på blokken, men vil ikke ut med dem ennå. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media