Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommisjonen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble kommisjonen som skal utrede regjeringens håndtering av tsunamikatastrofen nedsatt. Til siste minutt har det vært tautrekking om både personer og mandat. Ingen skal være forundret over det. Det er på mange måter selve det norske systemets evne til å håndtere kriser som skal bedømmes. Konklusjonene må bl.a. handle om i hvilken grad det ble utøvd lederskap tilpasset krisens omfang og alvor.

Vi har ingen forventning om at kommisjonen skal komme fram til en endelig dom over det som skjedde. Til det er det allerede på forhånd for mange sprikende interesser involvert. Interessekonflikter av så stort omfang kan egentlig aldri løses. Det er derfor vi fortsatt debatterer det som skjedde før, under og etter oppløsningen av unionen med Sverige i 1905 eller det som ble gjort før, under og etter ulykken med hurtigbåten «Sleipner». Vårt råd til kommisjonen er at den viser størst mulig åpenhet under arbeidet. Det kan bidra til mindre mistenksomhet og større oppslutning om de konklusjoner som en gang kommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media