Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kommisjonens avgang vil forsinke samarbeidet

Statsminister Kjell Magne Bondevik tror at det vil ta lengre tid å få politiske avklaringer mellom EU og Norge, etter at EU-kommisjonen ble tvunget til å gå av natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier at kommisjonens avgang er alvorlig for EU og at den vil skape rystelser nedover i systemet. Men det positive er at EU-parlamentet kan ha styrket sin stilling overfor kommisjonen.

- Vi må nok også i stor grad forholde oss til det tyske formannskapet, sier Bondevik.

EU-kommisjonens avgang kan også få betydning for den norske tilpasningen til EU. Lisbeth Holand, leder i Nei til EU, sier til Nettavisen at nå kan Norge ta seg bedre tid til å vurdere Schengen-samarbeidet:

- Statsministeren har sagt at her må en rase gjennom Schengen-behandlingen før en vet hele innholdet i avtalen, fordi en vet at Amsterdamtraktaten skal tre i kraft fra 1. mai. Hvis den blir utsatt, bør regjeringen kunne ta seg mer tid og gjennomføre en mer forsvarlig og demokratisk behandling.

(NTB/Dagbladet :på nettet)