Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommunal helseinstitusjon leide inn åndeutdriver

Da sa Arendal kommune stopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bent Egil Albrechtsen ble i vinter hyret inn for «rense» den kommunale institusjonen Madshaven bo-og dag-tilbud i Arendal for «ånder». Ifølge Agderposten kom initiativet fra ansatte som hadde sett uforklarlige fenomener på arbeidsplassen.

- Jeg oppdaget raskt at institusjonen var belastet med svært mange ånder som hadde trengt seg inn i kroppene til både beboere og ansatte, forteller Albrechtsen til Agderposten.
- Vanskelig sak Madshaven bo-og dagtilbud er et tilbud for mennesker med sammensatte funksjonsnedsettelser

Ledelsen i kommunen bekrefter overfor avisa at Albrechtsen ble leid inn for åndeutdrivelse.

- Dette var en vanskelig sak. Oppdraget ble stanset straks vi fikk vite det, opplyser kommunalsjef for helse og omsorg i Arendal kommune Torill Skår til Dagbladet.

- Kan ikke drive med sånt Rådmann Harald Danielsen i Arendal kommune er krystallklar.

- Vi stoppet dette så fort vi fikk vite det. Det sier det meste om hva vi synes om dette. Vi kan ikke drive med sånt i våre institusjoner, sier Danielsen til Dagbladet.

- Har dette fått noe etterspill?

- Dette er nå relativt lenge siden det skjedde. Men det har ikke fått noe annet etterspill enn at vi stanset det så fort vi ble kjent med det, sier Danielsen.

Albrechtsen hevder overfor Agderposten at han ikke fikk noen begrunnelse fra kommunen hvorfor arbeidet hans måtte avsluttes før tida.

Det er Fylkesmannen i Aust-Agder som har tilsyn med den kommunale institusjonen. Da Dagbladet var i kontakt med Fylkesmannen tirsdag kveld var beskjeden at de ikke ville foreta seg noe ettersom kommunen hadde satt foten ned.

Men stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) varslet onsdag kveld til Agderposten at han ønsker å ta saken videre.

- Jeg er målløs, og det skjer ikke ofte. Dette kommer jeg til å ta opp direkte i spørretimen på Stortinget neste onsdag, sier de Ruiter.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling