Kommune med juleinfo til sine syke gamle: Dere får ikke hjelp til å dusje i jula

Litt «juleinformasjon» fra hjemmesykepleien i Nord-Fron.

LITT UHELDIG: Nord-Frons ordfører Olav Røssum (Sp) sier til Dagbaldet at skrivet er utformet vel bastant, og at det er litt uheldig. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
LITT UHELDIG: Nord-Frons ordfører Olav Røssum (Sp) sier til Dagbaldet at skrivet er utformet vel bastant, og at det er litt uheldig. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skrivet med «juleinformasjonen» fra den kommunale hjemmesykepleien i Nord-Fron kommune er smykket med en smilende julenisse, men beskjeden til brukerne er alt annet enn festlig: Det vil ikke bli tilbudt hjelp til dusj fra og med 23. desember til og med 1. januar.       

Ordføreren i Opplands-kommunen, Olav Røssum (Sp), sier til Dagbladet at skrivet er formulert vel bastant:    - Det er nok litt uhelig. Det er ikke slik at brukere ikke skal få nødvendig hjelp til å dusje. Det er brukere som har faste dusjdager som faller på røde dager, og dusjdagene vil  da bli flyttet til en annen dag. Det er en tilpasning rundt høytida, sier han. 

- Vi er ikke firkanta Virksomhetsleder Åste Sandbu forteller at juleinformasjonen er sendt ut til kommunens over 100 hjemmesykepleie-brukere.

- Som det står i brevet, er dette gjort i henhold til serviceerklæringen vår, det det står at hjemmesykepleien kan bli redusert i ferier og høytider. Dette blir da avtalt med bruker. Endringen skyldes bemanning og slikt. I praksis betyr dette at brukere som har en fast dusjdag som for eksempel faller på første juledag, ikke får hjelp til å dusje da, sier Sandbu, som understreker at brukerne vil få besøk med pleie og stell som vanlig gjennom jula; det er bare dusjhjelpen som trappes ned. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer