Kongehuset

Kommunen dro på tilsyn til kronprins Haakons utleieboliger på Skaugum

Etter å ha blitt forelagt Dagbladets opplysninger.

UTLEIEKONGE: Boligene kronprins Haakon i dag leier ut i «Gartnerboligene» i Semsveien 188 A-E på Skaugum er ikke tillatt å bruke etter plan- og bygningsloven, ifølge Asker kommune. Foto: NTB Scanpix
UTLEIEKONGE: Boligene kronprins Haakon i dag leier ut i «Gartnerboligene» i Semsveien 188 A-E på Skaugum er ikke tillatt å bruke etter plan- og bygningsloven, ifølge Asker kommune. Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne i kveld avsløre at fem av utleieboligene kronprins Haakon leier ut på Skaugum ikke er tillatt å bruke etter plan- og bygningsloven.

Torsdag utførte en representant fra Asker kommune tilsyn på de aktuelle utleieboligene på Skaugum gård.

- Etter at Dagbladet tok kontakt, ringte jeg Slottet for å høre deres versjon. I tillegg fant vi det hensiktsmessig å utføre tilsynet for å få mer kjøtt på beina, sier seksjonsleder for byggesaker i Asker kommune, Gudbrand Hasvold, til Dagbladet.

Dette kommer etter at Asker kommune varslet at de ville be kronprins Haakon om en redegjørelse for manglende ferdigattest på de fem utleieboligene i Semsveien 188 A-E.

- Hvis vi får tips om forhold som kan være i strid med regelverket vi forvalter, er det vanlig at vi ber om en redegjørelse fra den det gjelder. Så det vil være naturlig at vi også her tar kontakt og ber om å få en uttalelse, sa Hasvold til Dagbladet.

Rapport til uka

Etter tilsynet vil Asker kommune skrive en tilsynsrapport. Den vil være klar kommende uke, opplyser seksjonslederen for byggesaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer