Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommunen dropper mobbe-anken mot Line (25): - Jeg har vært livredd

Kampen har kostet mer enn hun ante.

DROPPER ANKEN: Mandag kveld kom det pressemelding om at Malvik kommune dropper anken i mobbesaken. Line Sommer Hoel forteller til Dagbladet at det har vært en krevende kamp. Foto: Gjengitt fra Sommer Hoels blogg med tillatelse
DROPPER ANKEN: Mandag kveld kom det pressemelding om at Malvik kommune dropper anken i mobbesaken. Line Sommer Hoel forteller til Dagbladet at det har vært en krevende kamp. Foto: Gjengitt fra Sommer Hoels blogg med tillatelse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag skrev Dagbladet om hvordan Line Sommer Hoel hadde anlagt en sak mot Malvik kommune for ikke å ta tak i mobbing mot henne på skolen.

Kommunen led i første omgang et knusende nederlag, men valgte å anke. Dette satte sinnene i kok hos mange - kanskje mest hos Sommer Hoel selv.

«Jeg sitter her og rister. Hjertet dundrer i fullt angstmodus, kroppen skjelver ukontrollert og disse ordene fra advokaten får meg til å bli så kvalm at jeg føler mest for å spy. Malvik kommune skal kjøre mobbere i retten mot meg neste runde. Et skittent spill for å få flest mulig til å si at jeg lyver i retten. Dytte det som den gangen var barn, foran seg. For å slippe ansvar», skrev hun på bloggen sin.

Dropper anke Nå har kommunen gjort helomvending. I en pressemelding i kveld bekrefter de at de trekker anken.

«Vi er kommet til at vi mener Malvik kommune bør trekke anken og vil ta dette opp i et ekstraordinært formannskapsmøte snarest mulig. Selv om det kan finnes gode juridiske argumenter for en anke, så mener vi at belastningen på enkeltmennesket i denne saken er og har vært svært stor. Vi har stor respekt for at dette er en krevende sak å stå i. Ut ifra en ny helhetsvurdering av saken, trekker vi nå anken - og legger tingrettens dom til grunn.»

Til Dagbladet sier Sommer Hoel at hun rett og slett mangler ord.

- Det har rett og slett ikke gått opp for meg ennå. Jeg har kjempet så lenge og med alt jeg er og alt jeg har. Da det ble klart at de anket gikk verden min i grus. Jeg har rett og slett droppet jula i år. Jeg så for meg et halvår med ny kamp, og jeg så på det med ren frykt. Jeg har vært livredd, sier hun.

- Ekstremt tungt Hun er opptatt av at denne kampen ikke bare har vært hennes kamp for rettferdighet. Det har vært viktig for henne at det skal bli lettere for andre å stå fram med sine historier.

- Jeg tenker dette er et steg i riktig retning for kampen mot mobbing som har blitt min største hjertesak. Nå vet jeg at det faktisk nytter å si ifra. Jeg ser på dette som rettferdighet for alle de som aldri fikk rettferdighet. Dette har ikke bare vært en kamp for meg, det har også vært en kamp for de som kommer etter meg, sier hun.

Likevel, det er ikke bare lettelse som preger følelsene hennes i kveld. For kampen har kostet. Mye.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært ekstremt tungt. Alt har vært satt på vent. Jeg har prioritert vekk kjæreste, familie, venner, dyr og helse. Det har tatt så mye mer av meg enn jeg trodde at det ville koste.

Til slutt takker hun alle som har stilt opp for henne og «dratt henne fram» i den vanskelige tiden. Samtidig er det en annen sak som opptar henne.

- Tankene mine går til jenta som har dødd. 13-åringen som har mistet livet sitt på grunn av kampen mot mobbing og anoreksi. Jeg kjenner virkelig på det, og alle mine tanker går dit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media