- Kommunen er en motor i sosial dumping

Oslo-politikere reagerer på avsløringen om underbetaling av vaskere i hovedstaden.

UNDERBETALTE: Flere som er ansatte for Oslo kommune tjener mindre enn tariff når de vasker for kommunen gjennom byrået Adecco. Illustrasjonsbilde: SCANPIX
UNDERBETALTE: Flere som er ansatte for Oslo kommune tjener mindre enn tariff når de vasker for kommunen gjennom byrået Adecco. Illustrasjonsbilde: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-politikere reagerer kraftig på Dagbladets avsløring om underbetaling av vaskerne som holder det rent på oppdrag fra kommunen.

Tariffbestemt minstelønn er 148 kroner og 56 øre i timen. Vaskere for Oslo kommune betales bare 120 kroner, noe som de ansatte taper titusenvis av kroner på i året.

- Motor i dumping - Slik er Oslo kommune en motor i sosial dumping. Dessverre ser vi dette også i andre steder også, som på private sykehjem, byggeplasser og innen renovasjonstjenester, sier gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

Blant andre oppdragsgivere som avsløres for underbetaling er Adecco , Royal Renhold og Utlendingsnemda (UNE).

- Lønn på 120 kroner er klart i strid med den kontrakten vi har med Adecco og vi betrakter det som underbetaling, sier avdelingsdirektør Gunnar Wedde i Oslo kommune konserninnkjøp.

SV mener de ansatte må få tilbakebetalt lønnen de har utestående.

Vil ha tilbakebetaling - Jeg har bedt byrådet om å stille i finanskomiteen med folk som kan svare på spørsmål om dagens reportasje i Dagbladet. Dersom leverandørene som har underbetalt også har brutt avtalen de har med Oslo kommune, så må de etterbetale lønna til de ansatte, sier Ivar Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer