Dødsfall i Kragerø

Kommunen fikk denne måneden kritikk av fylkeslegen for helsetilbudet for personer med psykisk utviklingshemning

Ordfører: - Det er iverksatt tiltak der fylkesmannen fant avvik. 

DYPT TRAGISK: Ordfører i Kragerø Jone Blikra syns hendelsen er dypt tragisk og sier at lokalsamfunnet er i sorg. Den avdøde var pleier på en omsorgsbolig hvor mistenkte bor. Mistenkte har har vært beboer der i flere år, og er fortsatt på bopel etter hendelsen lørdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DYPT TRAGISK: Ordfører i Kragerø Jone Blikra syns hendelsen er dypt tragisk og sier at lokalsamfunnet er i sorg. Den avdøde var pleier på en omsorgsbolig hvor mistenkte bor. Mistenkte har har vært beboer der i flere år, og er fortsatt på bopel etter hendelsen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ordfører Jone Blikra, sier til Dagbladet at det nå er viktig at også kommunen blir etterforsket.

Ordføreren, som selv har politibakgrunn, mener det er naturlig at kommunens rutiner, bemanning og opplæring blir sjekket grundig.

- Det er alltid veldig tragisk når noen dør. Og ekstra tragisk når en kommuneansatt dør på jobb, og når en beboer i en kommunal bolig er mistenkt. Dette er veldig nært, Kragerø er en liten by, og både familien til den omkomne og til den mistenkte bor i kommunen, sier ordfører Jone Blikra til Dagbladet.

Har frigitt navnet på omkomne

Kvinnen jobbet ved en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede der den mistenkte 35-åringen er beboer.

Politiet har i samråd med familien frigitt navnet på kvinnen som ble funnet forslått, og senere erklært død i Kragerø. Det er Else Margrethe Brynemo (59).

Brynemo var ute og gikk tur med mannen da det oppsto en krangel. Hun var sterkt forslått da hun ble funnet ved Kalstad utenfor Kragerø sentrum. Hun ble erklært død like før klokka 20 lørdag kveld.

Fikk kritikk av fylkeslegen

Ordføreren sier at rutiner og regelverk nå blir gjennomgått på nytt, og at Arbeidstilsynet også er koblet inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer