Kommunen godkjente sex-klubb

De thailandske jentene på massasjeinstituttet Rosa 69 i Oslo selger sex i tillegg til massasje. Plan- og bygningsetaten i kommunen har godkjent stedet, med den begrunnelse at det er et positivt innslag i strøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Et massasjeinstitutt som følger lover og regler vil kunne gi et positivt bidrag til strøket,» skriver seksjonsleder Ole Molnes og avdelingsingeniør Thomas Ruyter i vedtaket av 29. januar i år.
Massasjeinstituttet, som ligger i Munkedamsveien, ble startet våren 1997. Da var lokalene fremdeles regulert til kontor og verksteddrift. 14. juli i fjor var representanter for plan- og bygningsetaten på befaring i massasjeinstituttet, som drives av en thailandsk kvinne i 40-årene.

De konstaterte at massasjeinstituttet var i drift. Kommunens representanter ga innehaveren anledning til å søke om bruksendring, og godkjennelse av de bygningsmessige arbeidene som allerede var utført.

- Fikk avslag

- I 1995 avslo plan- og bygningsetaten en søknad om bruksendring til massasjeinstitutt på samme sted fordi det ikke var formålstjenlig for strøket. Nå er det plutselig blitt et positivt innslag, hvordan kan det skje? spør advokat Øyvind Hagelund, som representerer styret i sameiet i Munkedamsveien.
Beboerne i bygården reagerer kraftig på det de mener er kommunens velsignelse av prostitusjon.

- Det bør være innlysende at et massasjeinstitutt som holder åpent 24 timer i døgnet, ikke bare gir vanlig massasje, dessuten var beboernes frykt for bråk godt begrunnet i våre brev, framholder Hagelund.

Advokaten hadde lagt med et avisutklipp som viste at innehaveren av stedet tre ganger har vært utsatt for ran, trusler og brann.

  • Ved 07-tida første nyttårsdag i fjor ble innehaverens daværende lokaler i Sannergata utsatt for en brannbombe. Brannen ble slokt av en ansatt.
  • 6. juni samme år ble massasjeinstituttet totalskadd i brann. Brannen var etter alt å dømme påsatt.
  • I august i fjor ble instituttet Rosa i Munkedamsveien ranet av tre menn, trolig en eksjugoslav og to iranere.

Beskyttelsespenger

Innehaverens advokat Carl Konow Rieber-Mohn bekreftet i august i fjor, overfor VG, at kvinnen som driver stedet tidligere er blitt utsatt for trusler, og forsøkt presset til å betale beskyttelsespenger.

- På tross av disse opplysningene mener kommunen at et slikt massasjeinstitutt er et positivt bidrag for strøket, sier advokat Øyvind Hagelund til Dagbladet.

Dagbladet har i flere uker kartlagt sexhandelen i Oslo, og avslørt hva som skjuler seg bak flere strippebarer og massasjeinstitutt i hovedstaden.

Tidligere ansatte, og kilder med god kunnskap om den thailandske kvinnens massasjested, bekrefter at det selges sex fra lokalene i Munkedamsveien 69. Opplysningene bekreftes av kilder i politiet.

MASSASJE: Dagbladet setter i en serie reportasjer søkelyset på sex-handelen.