- Kommunen har bæsja på meg

Alexander (5) satt på do og ante fred og ingen fare før kloakken eksploderte ut av toalettskåla.

KLOAKK ALL OVER: Alexander With (5,5) fra Langesund ble overspylt med kloakk mens han satt på do hos bestemor, da kommunen spylte ledningsnettet. 
Foto: Per Flåthe/Dagbladet
KLOAKK ALL OVER: Alexander With (5,5) fra Langesund ble overspylt med kloakk mens han satt på do hos bestemor, da kommunen spylte ledningsnettet. Foto: Per Flåthe/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND (Dagbladet): Uhellet skjedde i forrige uke, mens kommunen spylte ledningsnettet for å få vekk en gjenstridig kloakkplugg. Ved hjelp av trykkluft løsnet den og for med stor fart inn i nettet til Alexanders bestemor, Bente Jørgensen.

- Kommunen har bæsja på meg, var guttens raske kommentar, da bestemor og andre i sjokk og undring spurte hva som hadde skjedd.

Dagbladet har møtt Alexander. Femåringen har ingen angst for å entre ei toalettskål på nytt. Han forteller om hendelsen på en grei måte.

- Det kom en lyd, og så var det nesten som en vulkan, sier han.

Tapt forballdrakt For lille Alexander var ikke det å bli tilgriset fra hodet til beina, med andre menneskers bæsj, den store tingen. Men at hans kjære fotballdrakt med Messis navn på, ble kastet. Mamma Linda Jørgensen forteller at den var en viktig ting for Alexander. Ikke minst fordi drakta var kjøpt i Barcelona. Hun regner imidlertid med at den ikke er uerstattelig.

Linda klandrer ikke Bamble kommune for det som skjedde. Hun forteller at de ansvarlige har vært meget omtenksomme, og at hendelsen rett og slett var et uhell.

Dodraugen For å unngå at opplevelsen ble for skremmende for Alexander, har både foreldre, annen familie og venner anlagt en spøkefull tone rundt det hele.

- Onkelen hans kaller det Dodraugen, sier Linda.

Hun klarer ikke helt å temme smilebåndet. Men det humoristiske kom først etter at hun hadde forsikret seg om at alt stod bra til med sønnen.

- Han har ikke blitt syk etter dette?

- Nei, og heldigvis skal det noe til for å bli smittet. Men jeg tenkte på det, forteller hun.

Kaste alt Det var naturligvis ikke bare Alexander som ble tilgriset. Badet hos bestemor var heller ikke mye å skryte av. Både gutten og badet måtte vaskes og skrubbes gjentatte ganger. Alt løsøre, fra klær til tannbørster gikk i søpla.

- Vi vasket ham noen ganger, deretter avsluttet vi med en tur i Badeparken, forteller Linda.

Det vil vanke mer enn bare en tur i Badeparken. Dagbladet har fått vite at Bamble kommune vil gi Alexander en liten oppmuntring.

- Han kommer til å bli veldig glad, sier mamma, som vet hva som vil skje.

Spyling Anleggsansvarlig for renovering av ledningsnettet i området der Alexander fikk et brutalt møte med kommunens kloakk, Bjørn Salvesen, forteller at de skulle spyle nettet.

- Det er bare å beklage det som skjedde, men slikt skjer. Da vi kom til kummen var den full av dritt. Vi måtte rydde opp. Spylingen ble gjort forsiktig, men det var altså en kloakkplugg ved avløpet til huset der Alexander var. Den gikk naturligvis letteste veien, forklarer Salvesen.

Han har rådet alle berørte, også andre hus som fikk mindre mengder kloakk og vann inn, å kontakte forsikringsselskapene sine. Salvesen regner ikke med at de får problemer.

IKKE REDD: Alexander er ikke redd for å gå på do etter den dramatiske hendelsen.
Foto: Per Flåthe/Dagbladet
IKKE REDD: Alexander er ikke redd for å gå på do etter den dramatiske hendelsen. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer