- Kommunen har godkjent sikringen

Den nye eieren av Trondheimsveien 6A har ikke sett noen tvangsmulkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 25. januar i fjor fikk daværende eier Leif Botolf Hesle et varsel om pålegg og tvangsmulkt for manglende sikring av fasaden i Trondheimsveien 6A. Varselet er journalført og ble sendt av plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

I går kveld døde en 32 år gammel kvinne da deler av den utbrente bygården raste ned på fortauet.

- Selvfølgelig er det mitt ansvar hvis det skjer noe ulovlig med en eiendom der jeg er daglig leder, styreformann og generalforsamling. Men jeg er ikke kjent med at det er noen slike heftelser ved Trondheimsveien 6A, sier den nye eieren, advokat Johan Dahl Kongsvik, til Dagbladet.no.

Hans selskap overtok gården 15. november i fjor.

- Jeg er ikke kjent med dette pålegget før i dag, men har fått oversendt brevet kommunens brev av 25. januar. Der ble forrige gårdeier pålagt å trekke et gjerde lenger inn fra fortauet for ikke å sperre ferdselen. Det ble gjort, samtidig som fasaden ble dekket med presenning, sier den nye gårdeieren.

Ingen mulkter

- Men du har vel registrert om det er kommet tvangsmulkter fra kommunen?

- Nettopp. Da jeg forhandlet om overtakelse, gikk min revisor og regnskapsfører gjennom regnskapene. De fant ingen poster som kunne indikere at forrige eier hadde fått tvangsmulkter. Og slike regninger har ikke jeg registrert siden jeg overtok. Ergo har jeg tatt for gitt at sikringen er godkjent av kommunen.

 KATASTROFALE FØLGER: : I går kveld raste deler av tak og fasade på branntomta i Trondsveien 6A ned på fortauet. Det fikk katastrofale følger for en Sandnes-kvinne på Oslo-besøk. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix.
KATASTROFALE FØLGER: : I går kveld raste deler av tak og fasade på branntomta i Trondsveien 6A ned på fortauet. Det fikk katastrofale følger for en Sandnes-kvinne på Oslo-besøk. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix. Vis mer

Påsatt brann

I følge advokat Dahl Kongsvik ble bygården ødelagt av en påsatt brann for tre år siden, etter at den forrige eieren hadde overtatt. Forsikringsselskapet kom til at gården ikke skulle burde restaureres, men Oslo kommune satte Trondheimsveien 6A på såkalt gul liste. Det betyr at fasaden på det brannherjede bygget måtte bevares.

Forrige eier anket dette vedtaket, og fikk i følge Dahl Kongsvik medhold 20. september i fjor. Da sa fylkesmannen at det ikke var nødvendig å bevare den gamle fasaden.

Venter på byggetillatelse

- Men rivingstillatelse blir ikke gitt før byggetillatelsen til nybygget er klar. Der har kommunen krevd flere utredninger om tomtegrunnen. Arkitekt Rolf Sanne jobber videre med den saken, sier Dahl Kongsvik.

Det var etter fylkesmannens vedtak sist høst at selskapet Nygården A/S kjøpte Trondheimsveien 6A. Eierskiftet er meddelt registrene i Brønnøysund, men foreløpig ikke registert, i følge Dahl Kongsvik.

- I mellomtiden har gården vært sikret slik jeg har oppfattet det skal være etter forskriftene, sier advokat Johan Dahl Kongsvik.