Kommunen hengte ut dårlige betalere

Innbyggeres inkasso-saker lagt ut på internett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådmannen i Skaun kommune i Trøndelag la ved en feil ut navn på dårlige betalere på internett. I tillegg ble oppysningene sendt til bibliotek, politikere og byråkrater. Ifølge Adresseavisa var opplysningene tilgjengelige på kommunens nettsider fram til i går.

«NN skylder kommunen over 67 000 kroner», sto det blant annet i det aktuelle dokumentet - en protokoll fra formannskapet.

Tre personer nevnes med navn, i tillegg til at beløpet de skylder offentliggjøres.

- Administrasjonen trenger oppstramming. De har vært litt for slappe i mange år, sier leder Svein H. Antonsen i Skaun kommunes kontrollutvalg til Adresseavisa. Han reagerer kraftig på offentliggjøringen.

Og kommunen tar selvkritikk:

- Jeg liker dette svært dårlig. Det er en glipp som ikke skal skje. Hensyn til personvernet gjør at sakene automatisk skal unntas offentlighet, men en glipp i programvaren gjorde at de ble offentliggjort likevel, sier rådmann Lars Metlid.

Nå lover rådmannen full skjerping.

På spørsmål om han vil beklage overfor de tre som ble hengt ut, svarer Metlid bekreftende. Rådmannen hevdet ifølge Adresseavisa at referatet raskt ble fjernet fra kommunens nettsted. Men dette bestrides av andre kilder. 

OFFENTLIGGJORDE DÅRLIGE BETALERE: På nettsidene til Skaun kommune i Trøndelag kunne man lese om innbyggernes inkassosaker. Nå beklager rådmannen offentliggjøringen.