Sivertsen-skandalen

Kommunen krever 120 000 av statsråden

Senja kommune har sendt pengekrav til Geir Inge Sivertsen. Fiskeriministeren svarer fortsatt ikke pressen om den omstridte etterlønna.

FÅR KRAV: Geir Inge Sivertsen må betale tilbake 120 000 kroner til Senja kommune. Pengene var etterlønn han med uriktig grunnlag søkte på. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FÅR KRAV: Geir Inge Sivertsen må betale tilbake 120 000 kroner til Senja kommune. Pengene var etterlønn han med uriktig grunnlag søkte på. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet avslørte fredag at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) søkte om - og fikk - 120 000 kroner i etterlønn da han ble statssekretær i november i fjor.

I seks uker mottok Sivertsen etterlønn fra jobben som ordfører i Lenvik samtidig som han hentet ut lønn fra regjeringsapparatet.

Han har ikke besvart Dagbladets henvendelser til denne saken.

Har sendt krav

Ved nyttår gikk Lenvik inn i Senja kommune. Rådmann på Senja, Hogne Eidissen, sier kommunen nå har tatt kontakt med Sivertsen for å kreve pengene tilbake.

Rådmannen innrømmer at han ikke var klar over saken før Dagbladets oppslag i forrige uke. Sivertsen må betale tilbake hele beløpet på 120 000 kroner, opplyser rådmannen.

- Det er ikke avtalt når pengene skal være tilbakebetalt, men Sivertsen ønsker dette avklart raskt, sier rådmann Eidissen til Dagbladet.

- Han har søkt om etterlønn han ikke skulle fått. Det var ikke bra det som foregikk, det var uryddig. Nå har vi en god dialog med Sivertsen. Han ønsker å ordne opp i saken så raskt som mulig, fortsetter han.

- Det sto jo i loven

Erna Solberg kommenterte saken kort i møte med Dagbladet i München i helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer