«Øystein-ungan»

- Kommunen må ta ansvar

Ronald, Ståle og Bjørn Johansen saksøker Værøy kommune. - Vi ønsker en unnskyldning.

SAKSØKER: Sammen med broren Ronald har Bjørn (t.v.) og Ståle Johansen saksøkt Værøy kommune. - Vi ble mishandlet og misbrukt, men ingen gjorde noe for å hjelpe oss, sier brødrene. Foto: Henning Lillegård /Dagbladet
SAKSØKER: Sammen med broren Ronald har Bjørn (t.v.) og Ståle Johansen saksøkt Værøy kommune. - Vi ble mishandlet og misbrukt, men ingen gjorde noe for å hjelpe oss, sier brødrene. Foto: Henning Lillegård /Dagbladet Vis mer
Publisert

VÆRØY (Dagbladet): Salten tingrett skal avgjøre om brødrene Ronald (57), Ståle (61) og Bjørn (66) Johansen har krav på erstatning fra Værøy kommune.

«Øystein-ungan», som de seks søsknene ble kalt i lokalsamfunnet, har i Dagbladet beskrevet en barndom preget av sult, grov vold, psykisk terror, omsorgssvikt, seksuelt misbruk og fyll.

De har fortalt om en barndom i frykt. Om en nå avdød mor som var psykisk syk og daglig mishandlet barna sine, og en far som var periodedranker.

Les hele historien om «Øystein-ungan» her.

Søsknene mener kommunen visste om forholdene i hjemmet, uten å gripe inn. I dokumentasjonen Dagbladet har fått tilgang til, kommer det fram at barnevernet på Værøy visste at «Øystein-ungan» ikke hadde det bra hjemme.

- Mener saken er foreldet

De har tidligere fått en billighetserstatning av staten for den uretten som ble begått mot dem som barn, men brødrene ønsker også en erstatning og framfor alt en unnskyldning fra Værøy kommune.

- Alle sviktet oss. Vi ønsker en unnskyldning, samtidig ønsker vi at folk skal få vite hvordan vi hadde det, sier brødrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer