Kommunen med advarsel: - Skremmende

Trondheim kommune mener at mange ikke bryr seg om smittevern. På tirsdag skal de vurdere ytterligere tiltak.

AVDEKKET MILJØ: Trondheim kommune har avdekket det de omtaler som «urovekkende forhold under smittesporingen». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
AVDEKKET MILJØ: Trondheim kommune har avdekket det de omtaler som «urovekkende forhold under smittesporingen». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Miljøet vi har avdekket er personer i aldersgruppen 20 til 50 år som driver utstrakt sosial omgang og har holdt på med det over tid, sier Helge Garåsen, helse- og omsorgsdirektør i Trondheim kommune, til Dagbladet.

Kommunen har avdekket det de omtaler som «urovekkende forhold under smittesporingen», opplyser de i en pressemelding.

- Vi har også indikasjoner på at fester med mange mennesker har blitt gjennomført i den siste tiden, og som kan ha skapt større smitteutbrudd, sier Garåsen.

- Grunn til å sterkt vurdere

Nå advarer Trondheim kommune mot at det kan føre til innføring av strengere tiltak i romjula.

FIKK VAKSINE: Da Joe Biden fikk sin vaksine mot coronaviruset, kom han med overraskende skryt av Donald Trump. Video: AP Vis mer

- Våre funn er skremmende og gir grunn til å sterkt vurdere om det i romjula vil bli innført mer omfattende nedstengning over hele Trondheim, sier Garåsen.

Han opplyser at det kan være aktuelt å innskrenke antallet som kan møtes gjennom en forskrift. Kommunen vil vurdere ytterligere tiltak 29. desember.

- Vet ikke eksakt antall

Garåsen legger til at smittesporerne har indikasjoner på at flere personer i et slikt miljø har reist på utenlandsturer i denne perioden, og at de ikke har sittet i innreisekarantene ved hjemkomst.

Han sier at det i hovedsak bare er ett miljø som har «drevet utstrakt sosial omgang». Det er gjennom dialog med den enkelte smittede at de avdekker hvem som befinner seg i miljøet.

- Vi vet ikke eksakt antallet personer i miljøet, fordi det er krevende og storstilt arbeid. Det er flere som er forsiktige med å gi informasjon om miljøet, sier han.

De kjenner imidlertid til noen, og nøster gradvis opp hvem de er, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer