SKADER:  Slik så bilen til Lasse Vik ut etter at Asker Drift hadde strødd i området. Nå ønsker bedriften å fikse opp. Foto: privat.
SKADER: Slik så bilen til Lasse Vik ut etter at Asker Drift hadde strødd i området. Nå ønsker bedriften å fikse opp. Foto: privat.Vis mer

Kommunen nektet å gi erstatning etter strøbil-ødeleggelse - så ringte Dagbladet...

Dårlig kommunejobb førte til at Lasse Viks bil måtte på verkstedet. Leiebilregningen nektet kommunen å betale, helt frem til Dagbladet ringte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg trodde det var hærverk siden tre sidevinduer var knust og dørene pulverisert med grus, sier Lasse Vik (62) til Dagbladet.

Natt til søndag 30. desember sto bilen til Lasse Vik som vanlig plassert på gårdsplassen utenfor huset hans i Bærum kommune.

Alt gikk så vel, men så kom strøbilen fra Asker Drift.

- Strøbilen må ha hatt en altfor høy fart den natten. Det var nemlig flere biler i gaten som fikk bilen sin ødelagt på grunn av dårlig jobb, forteller Vik.

Kommunen nektet
Onsdag 2. januar leverte han bilen inn på verkstedet og forsikringsselskapet hans dekket leiebil for ti dager.

Slik som ofte er vanlig prosedyre i en slik sak.

Men det tar lang tid å fikse en bil med så omfattende skader, det fikk Vik erfare.

- Jeg har fortsatt ikke fått tilbake bilen fra verkstedet, derfor må jeg bruke leiebil. Sånn er det bare, problemet er at kommunen nekter å betale de pengene det vil koste meg, sier han.

- Vil ikke kommentere
I dag er regningen oppe i omtrent 8000 kroner. Vik må vise at han har tapt inntekt fordi han ikke har bil, hvis han skal få summen dekket av kommunen.

- Jeg bruker mye av tiden min på å kjøre barna mine på fritidsaktiviteter. I tillegg har jeg jo kjøpt meg en bil fordi jeg vil ha en bil som jeg kan bruke, sier han.

Første gang Dagbladet ringer Asker Drift ønsker de ikke å si noe om saken.

- Jeg vil ikke kommentere denne saken på noen som helst måte via mediene, sier virksomhetsleder for Asker Drift, Tore Flygind, til Dagbladet.

- Men er ikke leiebilregningen en utgift kommunen bør dekke?

- Nei, jeg ønsker ikke å si noe mer om dette, forteller han til Dagbladet.

Dagbladet fortsetter samtalen med Tore Flygind i nesten 20 minutter, men Flygind forteller at han ikke ønsker at noe mer skal ut i mediene.

Ringer opp igjen
Like etter ringer han opp igjen til Dagbladet.

- Jeg har snakket med Vik, og vi har gjort en avtale om at vi skal fikse opp i dette. Det gjeldende lovverket må ligge til grunn, men når dette slår så uheldig ut for Vik i denne saken vil vi selvfølgelig ikke springe fra ansvaret, sier Flygind.

- Det vil si at vi vil dekke hans leiebilregning, sier han.

Dette gjorde Lasse Vik strålende fornøyd.

- Ja, det må jeg virkelig si. Nå kan jeg endelig legge den børen vekk fra skuldrene mine. Rett og slett fantastisk at det sannsynligvis blir en ordning på dette, sier Vik.

- Nå smiler jeg fra øre til øre. Vidunderlig nyheter for meg, forteller Vik.

SKADER:  Slik så bilen til Lasse Vik ut etter at Asker Drift hadde strødd i området. Nå ønsker bedriften å fikse opp. Foto: privat.
SKADER: Slik så bilen til Lasse Vik ut etter at Asker Drift hadde strødd i området. Nå ønsker bedriften å fikse opp. Foto: privat. Vis mer