Kommunen sa nei

Etter 36 registrerte voldsepisoder på Baronen & Baronessen på halvannet år, ville politiet stenge stedet, men Oslo kommune nektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fikk nei fra Oslo kommune. Kommunen fant ingen grunn til å stenge, sier politimester Anstein Gjengedal i Oslo til Aftenposten.

Seksjonsleder i næringsetaten i Oslo kommune, Dag Fosse, bekrefter at de ble anbefalt å stenge utestedet. Fosse understreker at kommunen i slike tilfeller må være helt sikker på at episodene har skjedd i tilknytning til stedet. Han mener det ikke er tilstrekkelig dokumentert at det har vært voldsepisoder på stedet.

Gjengedal ønsker lettere adgang til å stenge skjenkesteder, og vil be Justisdepartementet sende et forslag om utvidede fullmakter til næringsdepartementet på nytt.

Psykologhjelp

De ansatte ved Baronen & Baronessen fikk snakke med en psykolog etter helgens skyteepisode der til sammen seks personer ble skadd, tre av dem alvorlig.

- Det var mange som hadde behov for å få ting ut av systemet, sier Stig Arne Bergaust, som var vaktansvarlig på nattklubben under skytingen natt til søndag.

Dørvaktene ved nattklubben har i flere år brukt skuddsikre vester. En av de skadde, dørvakt Alton Bendu (36), hadde også skuddsikker vest, men ble skutt i begge bena. Fra sykesengen på Ullevål sykehus uttrykker han håp om at både politikerne og politiet tar voldsepisoden på alvor og aktivt gjør noe for å bedre voldsutviklingen i Oslo sentrum. - Politiet og politikerne må nå skjønne at dette er alvor, og gjøre noe, sier Alton Bendu til NTB. For hans egen del er den 17-årige karrieren som dørvakt over etter skytingen.

Etterlyser tips

Politiet har fått flere tips etter skuddramaet. Den hovedmistenkte og etterlyste Hieu Hiep Tran (25) er fortsatt på frifot.

- Vi har fått inn en jevn strøm av tips. Noen har vært til stede og forteller hva de har observert. Andre kan ha observert noe andre steder eller ha enkeltopplysninger av mulig interesse for saken, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Abrahamsen har politiet nokså god oversikt over selve skyteepisoden.

- Selve straffesaken har vi god kontroll over. Hovedproblemet er at mistenkte ikke er her. Vi søker etter ham og det kan gå raskt eller ta tid. Det som kjennetegner slike operasjoner er at de er ressurskrevende og tidkrevende. Men vi har satt inn tilstrekkelig med ressurser. Målet er få pågrepet Tran. Det er det viktigste, forsikrer Abrahamsen.

Hieu Hiep Tran er etterlyst internasjonalt gjennom Schengen-systemet, og alle grenseoverganger er varslet av politiet.

Broren framstilles

Den 24 år gamle broren til Hieu Hiep Tran fremstilles for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett i ettermiddag. 24-åringen meldte seg for politiet søndag og satt mandag i avhør. Han er siktet for medvirkning til drapsforsøk, men hevder at han ikke var i nærheten da skytingen skjedde.

(NTB)>

<B>SKYTEDRAMA:</B> Seks personer ble skadd da en person fyrte av en rekke skudd på utestedet Baronen & Baronessen.