Kommunen sparer millioner på at foreldrene vil ha Storm (6) hjemme

Likevel får de ikke ei krone i støtte når de nå vil bygge hus som møter Storms behov.

SANSETIME: Multihandikappede Storm (6) får god oppfølging på Haukåsen skole som er en spesialskole med rundt 80 elever. Her med assistent Madeleine Johansen. Foto: HÅKON EIKESDAL
SANSETIME: Multihandikappede Storm (6) får god oppfølging på Haukåsen skole som er en spesialskole med rundt 80 elever. Her med assistent Madeleine Johansen. Foto: HÅKON EIKESDALVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Å, jenta mi, så tørst du var. Skal vi se om det kommer en rap?

I størrelse er det en seksåring mamma Sol Albertsen (49) har i fanget og gir tåteflaske, løfter opp, stryker på ryggen og venter på en rap.

I alder også. Men ikke mentalt.

- Storm er sterkt psykisk og fysisk utviklingshemmet. Hun vil alltid forbli som en seks måneder gammel baby i hodet, forklarer mamma Sol.

Hun og mannen Tore Bjørklund (44) har i noen år lett forgjeves etter et hus å bo i som svarer til de store omsorgsbehovene Storm har.

Dagbladet møtte familien i leiligheten på Majorstua i Oslo. I tillegg til Storm, har de en elleve år gammel datter som er frisk.

Vil bygge

Nå har de bestemt seg for å bygge hus, og har kjøpt tomt på Haugerud i Oslo, like ved Haukåsen skole hvor Storm er elev.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.