Kommunen truer med å kaste ut Vegard (55)

Familien kjemper for at han skal få beholde boligen. Bydelen sier det er utenfor deres kontroll.

TVANGSFLYTTING: Vegard Kile bor i en omsorgsbolig på Rustadgrenda i Oslo. Etter at leieprisen økte, har han ikke råd til å betale husleia, og nå vil kommunen kaste ham ut. Video: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vegard Kile (55) har downs syndrom og har de siste åra bodd i et bofellesskap på Rustadgrenda i Oslo, der han trives godt.

For snart et år siden fikk broren Gorm Ingar Kile og svigerinnen Randi Røst Kile et brev fra kommunen. De hadde bestemt seg for å øke leia fra 8 000 til 13 000 kroner fra og med august.

Det har ikke Vegard klart å betale. Han jobber på et tiltak på Fossheim verksted og får utbetalt om lag 19 000 kroner i måneden i uføretrygd. De tok umiddelbart kontakt med kommunen for å finne en løsning som kunne gjøre at han fikk fortsette å bo i leiligheten sin, uten hell.

I slutten av januar fikk de et nytt brev - et inkassovarsel med begjæring om utkastelse dersom det ikke ble betalt innen 14 dager.

- Ingen som taler deres sak

- Jeg forstår ikke hva de tenker på når de vurderer det som greit å kaste ut en psykisk utviklingshemmet mann. Hva skal de gjøre med han?

Randi bryter sammen i gråt når Dagbladet ringer. Hun er sliten. Sliten av å kjempe for at Vegard skal få ha et verdig liv. Hun har kjent ham siden hun var 16 og har sett og opplevd hvordan det utfordrer familien å ha en utviklingshemmet sønn. De har hele tida stått på barrikadene for at han skal være lykkelig, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer