Kommunen var varslet - men ikke Even

Mens flere hundre tonn stein raste gjennom tunet til Even Kongsvik, lå rapporten om rasfaren ubehandlet hos kommunen.

RASERT: Tunet til Even Kongsvik og Dagny Nødseth er fremdeles preget av raset i slutten av juli. Foto: Stig Roger Eide / Dagbladet
RASERT: Tunet til Even Kongsvik og Dagny Nødseth er fremdeles preget av raset i slutten av juli. Foto: Stig Roger Eide / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JØLSTER/OSLO (Dagbladet): Tonnevis med stein og grus er fjernet fra garasjen, som nå kan brukes igjen. En av bygningene er jekket opp. Ting begynner sakte, men sikkert å komme på plass igjen hos Even Kongsvik og Dagny Nødseth i Jølster.

Den siste tida har Skadealliansen jobbet på spreng på eiendommen, som fikk enorme skader da vann, stein og grus i store mengder kom tordnende nedover lia den 30. juli. Fremdeles ligger store mengder masse igjen på tunet.

- Til alt hell fant ikke vannet veien inn i selve hovedhuset. Det rant rundt på begge sider, og huset sto igjen som på ei øy. De som har jobbet her etterpå har gjort en formidabel innsats. Det ser allerede mye bedre ut enn hva det gjorde etter raset, sier Kongsvik, og forteller detaljert om hva som skjedde for en drøy måned siden.

- Kom deg vekk

Mens han selv satt hjemme og drakk kaffe, var kona borte i forbindelse med jobb. Selv ante han fred og ingen fare, da telefonen plutselig ringte. Beskjeden var ikke til å misforstå.

- Det var naboen som lurte på om jeg var hjemme. Ja, svarte jeg. Da fikk jeg beskjed om å komme meg langt vekk så fort som mulig, forteller 66-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer