Kommunen vil granske Reitan jr.

Kjell Magnus Reitans prakteiendom skal nå granskes av kommunen. Grunnen er at han har foretatt utbygginger som kan være ulovlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKER (Dagbladet): Den yngste Rema-arvingen Kjell Magnus Reitan (29) kjøpte i fjor en flott villa på Nesøya i Asker til 28 millioner kroner. Denne sommeren har han gjort store endringer i hagen, som kommunen nå vil undersøke om er i strid med lover og regler.

-  Vi kan foreløpig ikke si om det er gjort noe ulovlig, men vi skal sjekke dette på mandag, sier overingeniør Sverre Woll i kommunens bygnings- og reguleringsavdeling til Dagbladet.

Hvis Reitan har brutt det strenge reglementet for strandsonen, kan han bli nødt til å fjerne arbeidet som er gjort.

I strandsonen

Asker og Bærums Budstikke skrev forleden at Kjell Magnus Reitan har gjort endringer på eiendommen sin uten å ha søkt tillatelse fra Asker kommune. Overgangen mellom hagen og brygga er utvidet med en diger platting i tre. Et annet sted på eiendommen er det også bygd en slik platting. Langs stranda er det fylt på med mer sand, og det er lagt ut runde kampesteiner.

-  Det vi nå skal undersøke er om det kan ligge en gammel tillatelse her, sier Woll.

Deler av det nye hageanlegget ligger innenfor de 25 meterne som på Nesøya er i strandsonen.

-  I utgangspunktet er alle endringer i strandsonen forbudt, men vi må som sagt se mer nøye på denne saken før vi kan konkludere med noe, sier overingeniøren.

-  Fullt lovlig

Området hvor Reitan bor, er strengt regulert på grunn av strandsonen, og sjøområdet nedenfor eiendommen er også vernet. Reitans prosjektleder Cecilie Stang mener at byggingen er fullt lovlig.

-  Vi har ikke gjort noe med høyde, inngrep eller noe som ikke har vært der fra før. Det er kjempestrengt i starndsonen, det vet vi. Ingen er tjent med å gjøre noe ulovlig, aller minst Reitan, sier Stang til Budstikka.

Reitan er på ferie, og i går var det ingen hjemme hos ham. I innkjørselen hans sto imidlertid en gravemaskin og noen paller med byggevarer.

STRANDTOMT: Slik ser det nå ut på eiendommen til Rema-arving Kjell Magnus Reitan på Nesøya i Asker.