Kommunen ville flytte ender så barn ikke skulle gå ut på isen. Viltnemnda fant fram rifla

Innbyggere tok til orde for at endene skulle fjernes, etter en tragisk drukningsulykke. Men ordføreren i Askim ble paff da han fikk høre at endene hadde blitt skutt.

DRUKNINGSULYKKE: En sju år gammel gutt ble funnet død i Parkdammen i Askim, like ved Askimbyen skole, 21. november i år. Kommunen har siden jobbet med å sikre dammen, men mange reagerer på et av tiltakene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRUKNINGSULYKKE: En sju år gammel gutt ble funnet død i Parkdammen i Askim, like ved Askimbyen skole, 21. november i år. Kommunen har siden jobbet med å sikre dammen, men mange reagerer på et av tiltakene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forrige uke varslet Askim kommune at de ville innføre nye sikkerhetstiltak rundt dammen i Folkeparken, etter at en sju år gammel gutt døde i en tragisk drukningsulykke der 21. november i år.

Gutten gikk gjennom isen i andedammen, og både innbyggere, parkforeningen og kommunen var enige om at nye sikkerhetstiltak måtte komme på plass. Et mulig tiltak som tidlig ble diskutert var å fjerne endene som har hatt tilhold i dammen.

Søndag ble dette gjort, ved at endene ble skutt.

«Nå har endene blitt avlivet og andehusene blir fjernet . Tanken er å la isen fryse igjen sånn at det ikke skal være noe som frister barn til å gå på isen. Det er også vurdert høyere gjerde og skilt. Det er kommunen som har bestemt dette. Ingen ønsker flere tragiske ulykker i parken», skriver Folkeparkens Venner på Facebook.

- Jeg er ikke enig i denne beslutningen, men Folkeparkens Venner gjør selvfølgelig det kommunen ber oss gjøre, sier Morten Hødal, leder for Folkeparkens Venner, til Smaalenenes Avis, som først omtalte saken.

Det var venneforeningen som utplasserte endene i parken, og det var de som kontaktet viltnemnda for å få dem avlivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer