Kommunen ville kaste ut pressen

TROMSØ (Dagbladet.no): Svanhild Jensen ville at offentligheten skulle få vite hva som foregikk i retten. Kommunen mente NRK Troms og Finnmark gikk for langt i sin dekning i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre dag av Svanhild Jensens ankesak åpnet med at Kvænangen kommunes advokat ba om at dørene skulle lukkes.

Svanhild Jensen var i går glad for at pressen fikk være til stede under lagmannsrettens behandling av ankesaken hennes. Hun ønsker offentlighetens søkelys rundt barnevernets behandling av henne og de to døtrene. Men andre dag av rettssaken ba advokat Ulf Hansen retten om å lukke dørene fordi NRK Troms og Finnmark sin radiosending gikk ut med opplysninger om fosterfamilien som tar seg av Svanhild Jensens barn.

- Deler av media er ikke sitt ansvar bevisst, så jeg ber retten om å vurdere på nytt om saken skal lukkes, sa advokat Ulf Hansen. Retten presiserte i går at den ikke skal ta stilling til hvordan barna har det i fosterhjemmet eller hvilket fosterhjem de skal være i. Retten henstilte også pressen om å utvise forsiktighet når det gjaldt forhold som kunne bidra til å identifisere fosterfamilie og barnefaren.

Rettens administrator Aage Thor Falkanger ba om å få høre opptak av radioinnslaget.

Etter å ha hørt et NRK-innslag som omhandlet fosterforeldrene som nå har omsorg for Svanhilds to døtre, kom rettens administrator Aage Thor Falkanger fram til følgende:

- Retten liker ikke det vi har hørt i innslaget fra NRK om fosterforeldrene. Den har vurdert å stenge dørene, men kommet fram til at det i denne omgang skal gis anledning til journalistene å følge saken, melder NTB.

KREVER BARNA TILBAKE: Svanhild Jensen (t.v.) og hennes advokat Anette Lilleengen reagerer på ny argumentasjon i barnevernssaken.
Lagdommer Aage Thor Falkanger vurderer på nytt om Svanhilds sak skal gå for lukkede dører, etter at sensitive opplysninger om fosterfamilien gikk ut på radioen i går.