Kommunene bes bosette ytterligere 50 000 flyktninger

Sjekk tallene for din kommune.

MÅ BOSETTE FLERE: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har det overordnete ansvaret for integrering av flyktninger. IMDi er gjennomføringsorganet for denne politikken, og har nå gått ut med oppdaterte tall om behovet for bosetting av flyktninger fram til 2019. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MÅ BOSETTE FLERE: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har det overordnete ansvaret for integrering av flyktninger. IMDi er gjennomføringsorganet for denne politikken, og har nå gått ut med oppdaterte tall om behovet for bosetting av flyktninger fram til 2019. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Signalet til kommunene er at vi må ytterligere opp de nærmeste åra når det gjelder bosetting av flyktninger. Vi må forberede oss på et vedvarende høyt nivå, sier assisterende direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet Bjørn Holden, til Dagbladet.

I 2016 og 2017 må det bosettes 13 200 flyktninger hvert av åra, og i 2018 og 2019 må det bosettes 12 000 flyktninger hvert av åra, viser framskrivningene som direktoratet har gjort, melder NTB.

- Behovet har økt i seinere år, derfor det har vært nødvendig å øke kommunenes kapasitet. Noen år har behovet vært større enn kapasiteten i kommunene, derfor har mange blitt sittende i mottak. Vi har et etterslep på 3-4000. I tillegg kom Syria-vedtaket, og sammen gjør dette at behovet er så stort, forklarer Holden.

Sjekk din kommune IMDi anmoder derfor nå kommunene om å ta imot flere enn tidligere planlagt.

- Behovet både for 2016 og de neste åra vil kunne øke, gitt utviklingen vi ser, sier direktør Geir Barvik i en pressemelding.

Sjekk tallene for din kommune her.

- Jeg har tro på at flere kommuner vil si ja til å bosette det antall flyktninger IMDi anmoder om, sier Barvik.

Positive Frp-kommuner Beskjeden til kommunene kommer bare ei uke etter at Siv Jensen åpnet valgkampen i Ålesund med å oppfordre Frp-politikere landet over til å boikotte Syria-avtalen som hennes egen regjering og integreringsminister Solveig Horne (Frp) er satt til å gjennomføre.

Avtalen mellom alle partiene på Stortinget, unntatt SV og Frp, om at Norge skal ta imot 8000 flyktninger fra Syria i løpet av tre år.

Men en ringerunde Dagbladet gjennomførte forrige helg tyder på at skepsisen ikke er så stor i Frp-kommunene som mange tror.

Dagbladet snakket med seks av partiets 12 ordførere, og alle åpner opp for å ta imot flyktninger i sin kommune.

- Vi prøver etter beste evne å ta imot flere flyktninger. Det er jo vår egen statsråd som ber om dette, sa ordfører Harald Espelund (Frp) i Ullensaker kommune.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram