- Kommunene bryter loven - varslingsrutiner må skjerpes

Dagbladets avsløring av manglende varslingsrutiner, påviser at Kommune-Norge bryter loven om varsling, mener varslingsekspert.

- Plikter å lage varslingsinstrukser for overgrep mot utviklingshemmede:  - Dagbladets funn viser til de grader at plikten til kartlegge risikoforholdene ikke overholdes ved utarbeiding av varslingsrutiner, sier varslingsekspert Birthe Taraldset (t.h) ved Universitetet i Bergen. Her med tidligere advokatkollega Toril Wik, som har etterlyst bedre varslingsrutiner i Bergen kommune. Foto: Oddmund Lunde
- Plikter å lage varslingsinstrukser for overgrep mot utviklingshemmede: - Dagbladets funn viser til de grader at plikten til kartlegge risikoforholdene ikke overholdes ved utarbeiding av varslingsrutiner, sier varslingsekspert Birthe Taraldset (t.h) ved Universitetet i Bergen. Her med tidligere advokatkollega Toril Wik, som har etterlyst bedre varslingsrutiner i Bergen kommune. Foto: Oddmund Lunde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det bør vurderes å lage egne varslingsrutiner for overgrep, på overordnet nivå som kan innføres i den enkelte kommune, sier varslingsekspert Birthe Taraldset ved Universitetet i Bergen. Hun mener

Dagbladets avsløring i dag om vesentlige mangler ved mange kommuners varslingsinstrukser, viser at kommunene bryter arbeidsmiljølovens pålegg om etablering av varslingsrutiner.

Les hele Dagbladet-undersøkelsen her.

Plikter å risikovurdere Dagbladet avdekker i dag vesentlige feil og mangler ved varslingsinstruksene til kommuner som har opplevd alvorlige overgrepssaker de senere åra. Kun én av ti institusjoner og organisasjoner i Dagbladets undersøkelse har en spesifikk varslingsinstruks for overgrep. Organisasjonene mangler også regler med sikte på å unngå forspilling av bevis eller å beskytte fornærmede. De generelle varslingsrutinene synes på mange områder å passe dårlig i overgrepssaker.

Taraldset mener kommuner som ikke skreddersyr varslingsrutiner for f.eks. bofellesskap og andre institusjoner for utviklingshemmede, bryter arbeidsmiljølovens § 3-6 om å legge forholdene til rette for varsling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer