Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommunene har ikke hørt noe fra Citibank

Den siste garantiinnbetalingen skal først betales om en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunene har ikke fått noen innspill fra Citibank etter Terra-konkursen onsdag. De forholder seg til at den siste garantiinnbetalingen først skal betales om en uke.

Hattfjelldal-ordfører Asgeir Almås kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen advokat Knut Bergo i Terra Securities ga under onsdagens pressekonferanse i forbindelse med konkursen.

Bergo uttalte at Hattfjelldal, Hemnes, Rana og Narvik måtte stille med 150-160 millioner kroner i nye garantier onsdag for å unngå et tap på 350 millioner kroner ved at Citibank innløser obligasjonene. Betalte 70 mill
- Vi har så langt ikke mottatt noen ny informasjon fra Citibank. Sist onsdag la Terra Securities ut 70 millioner i garantier, som skulle gi oss frist til neste torsdag. Disse pengene ble betalt inn. Det fikk vi en skriftlig bekreftelse på, sier Almås til NTB.

Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik er av samme oppfatning.

- Det forelå ingen frist onsdag ettermiddag, men vi har sagt at det ikke kommer flere garantiinnbetalinger fra oss fordi vi ønsker oss ut av hele engasjementet, sier Juvik til NTB.

Åpner for innløsning
Han peker på at alt ligger i hendene på Citibank nå. Ifølge Juvik skal det også være en klausul i avtalen mellom Terra Securities og Citibank som åpner for innløsning av obligasjonene ved konkurs.

Både Almås og Juvik regner med at deres finansielle rådgivere også holder den nødvendige kontakten med Citibank.

Én beskjed er i alle fall gått ut fra den amerikanske finansgiganten til offentligheten. Det er at Citibank ikke tar noe ansvar for tapene.

- Citigroup er trygge på at risikoen ved disse investeringene ble beskrevet i materialet som Terra Securities fikk i hende, og vi har vært i jevnlig kontakt med Terra Securities angående den nåværende situasjonen, uttalte Adam Castellani, talsmann for Citigroup til Dow Jones Newswire onsdag.

(NTB)

ORDFØRERNE: Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås.
ORDFØRERNE: Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling