Kommunene rømmer fra Frp's prestisjeprosjekt - Hagen totalslakter hele konseptet

Kaller prøveordningen om statlig finansiert eldreomsorg «håpløs».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siv Jensen jublet da hun fikk med seg Høyre på et prøveprosjekt om statlig finansiert eldreomsorg i norske kommuner, og kalte det en stor seier for Frp. Nå - bare måneder før prosjektet innføres - ser prosjektet ut til å bli kraftig redusert.

Egentlig skulle tjue kommuner være med på prøveprosjektet, men søkerne har trukket seg etter tur. Mange frykter nemlig konsekvensene ordningen vil ha på kommuneøkonomien, skriver Kommunal Rapport.

Av 18 søkere står nå bare 11 igjen. Det overrasker ikke Frp-nestor Carl I. Hagen.

- Slik jeg forstår ordningen som den er planlagt i dag, er den helt fullstendig håpløs, sier han til Dagbladet.

Ligner lite Han har i over tjue år kjempet for en innføring av statlig eldreomsorg i Norge - men visjonene hans ligner lite på det regjeringen nå tester ut.

Det har han prøvd å ta opp med helseminister Bent Høie (H) flere ganger, uten å få gehør: 

- Når byråkratene er imot det og den andre regjeringspartneren delvis er imot det, mistenker jeg at de gjør det de kan for å sabotere det, sier Hagen.

Hagen vil at det er tilfellene som oppstår - altså hver enkelt pasient sine behov - som skal regulere hvor mye penger som skal brukes på eldreomsorg. Det gjøres ved at  det statlige NAV-kontoret i kommunene får en såkalt regelstyrt bevilgning hvor kassa ikke går tom, på lik linje med sykepenger.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer