- Kommunene saksøker ham for 400 millioner

Kommunene som tapte penger i Terra-saken, vil holde styrelederen personlig ansvarlig for tapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommunene kommer til å kreve at Ravnerstad holdes solidarisk ansvarlig sammen med konkursboet i Terra Securities, får Dagbladet opplyst. Advokatfirmaet Ræder, som representerer de kriserammede kommunene, leverer trolig stevning allerede neste uke. Der vil de holde Ravnestad med-ansvarlig for et tap på rundt 400 millioner kroner.

Ola Sundt Ravnestad boikotter Dagbladet, etter at avisen avslørte at han, sammen med Odd Arne Pedersen, var i ferd med å selge sine eierandeler i Terra-systemet for en halv milliard.

En rekke andre medier fikk i går snakke med Ravnestad, blant dem nettstedet NA24. Med deres tillatelse, gjengir Dagbladet deler av intervjuet i denne artikkelen.

– Jeg har grått, og det har vært en beinhard tid. De siste dagene har vært som i en krigssone, sier Ravnestad til NA24.no.

Men problemene er langt fra over, for den avgåtte Terra-sjefen. Nå møter han et søksmål som, dersom kommunene vinner fram i retten, trolig betyr personlig konkurs.

Villedende råd

Det er Ravnestads stilling som styreleder i Terra Securities som gjør at han er valgt ut som den første som blir saksøkt etter skandalen. Dagbladet er kjent med at kommunene mener de har flere gode kort på hånden når det gjelder å få dømt Ravnestad:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer