Kommunene sier nei

Aksepterer ikke tilbudet fra Terra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I formiddag ga formannskapet i Rana ordfører Geir Waage full støtte i å avvise tilbudet fra Terra, og fortsette arbeidet for at kommunene skal komme såkalt skadesløse ut av saken, skriver Rana Blad.

I en uttalelse fra formannskapet heter det at «kommunen føler seg lurt av Terra og vil ut av dette skadesløse».

Gir ikke mer

Også Hemnes kommune avviser gårsdagens tilbud fra Terra, der finanshuset tilbyr de fire nordlandskommunene en kompensasjon på 150 millioner kroner. Sent i går kveld ga Terra Securities de fire kommunene i Nordland en frist på drøye 40 timer til å akseptere tilbudet.

- Her i Hemnes møtes formannskapet 17.30. Min innstilling er at vi skal avvise tilbudet fra Terra, og det tror jeg også jeg vil få flertall for, sier ordfører i Hemnes, Kjell Idar Juvik til E24. Han mener de to øvrige kommunene også kommer til å si nei.

Dermed er Terra-striden langt fra over. For finanshuset nekter å gi kommunene mer penger.

- Vi har strukket oss langt, og kommer ikke til å gi noe mer, sa Sigurd Ulven, direktør for informasjon og samfunnskontakt i Terra, til Dagbladet.no i går.

Vil endre loven

GIR SEG IKKE: Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås etter mandagens møte om de feilslåtte investeringene som er gjort gjennom Terra Securities
GIR SEG IKKE: Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås etter mandagens møte om de feilslåtte investeringene som er gjort gjennom Terra Securities Vis mer

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa sa i dag at hun vil endre kommuneloven, slik at kommunene ikke skal kunne ta opp lån med sikekrhet i framtidige inntekter.