Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommunene vil ha mer frivillig innsats i eldreomsorgen

Stort behov for frivillige omsorgsytere i tiden framover.

STORT BEHOV FOR FRIVILLIGE. Wafa Al-Jabri er sykepleier på Lille-Tøyen sykehjem. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STORT BEHOV FOR FRIVILLIGE. Wafa Al-Jabri er sykepleier på Lille-Tøyen sykehjem. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nesten sju av ti kommuner mener at det er et stort behov for frivillige omsorgsytere i tiden framover, ifølge undersøkelse.

Undersøkelsen er laget av Senter for omsorgsforskning - Sør på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Resultatet viser at kommunene ser et stort behov for hjelp fra frivillige, både organisasjoner og enkeltmennesker, i omsorgstjenesten.

Men selv om de fleste kommunene mener behovet er stort, svarer 57 prosent av dem at det er uaktuelt å ansette egen frivillighetskoordinator, skriver Vårt Land.

Kommunene må skjerpe seg for å møte behovet, mener forskerne bak rapporten. De kritiserer kommunene for ikke å legge til rette for flere frivillige.

- Jeg mener at kommunene bør sette av penger til samarbeid og gi økonomisk motivasjon og tilskudd, som blant annet kan brukes til opplæring, sier forsker Per Gunnar Disch, som sammen med kollegaen Einar Vetvik har laget rapporten «Framtidas omsorgsbilde».

Han er ikke i tvil om at frivillig omsorg vil bli enda viktigere i årene som kommer.

- Vi har en bemanningskrise, og når antall eldre vil øke, vil det være behov for mange omsorgsytere. Vi klarer neppe å utdanne alle dem, så da vil frivillige og familie bli viktige. Og ønsker vi et inkluderende samfunn, er frivillig innsats nødvendig, sier Disch. (©NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media