VIL HA GRANSKNING: Ordfører i Bodø,  Odd-Tore Fygle, vil ha fullt innsyn i hva som har skjedd og ønsker at fylkeslegen gransker den tragiske drapssaken.  Foto: John T. Pedersen
VIL HA GRANSKNING: Ordfører i Bodø, Odd-Tore Fygle, vil ha fullt innsyn i hva som har skjedd og ønsker at fylkeslegen gransker den tragiske drapssaken. Foto: John T. PedersenVis mer

Kommunens folk var hos drapsmannen kvelden før

- Ingen så noen antydninger til at han kan ha vært en fare for seg selv eller andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet.no): Kvelden før 43-åringen tok livet av Anne-Mari Solås, hjalp kommunens folk ham med å handle inn matvarer. Det bekrefter Bodø-ordfører Odd-Tore Fygle til Dagbladet.no.

- Det var folk hjemme hos ham kvelden før. Han ble tatt med i bil til butikken hvor de dro og handlet. Etter det dro de så hjem til ham.

- Ingen av våre folk så noen antydninger til at han kan ha vært en fare for seg selv eller andre, sier ordføreren.

Ble innkalt
Ifølge ordføreren og Nordland sykehus var det planlagt en samtale med mannen på lille julaften. Planen var å vurdere videre behandling og mulig innleggelse på Salten psykiatriske senter.

Ifølge avisa Nordland sier helse- og sosialsjefen Jann Aakre at mannen ikke hadde noen planer om å møte opp.
Tirsdag tok mannen livet av tobarnsmoren Anne-Mari Solås (32) mens hun sto på trappa og røykte hjemme hos seg selv.

Dagbladet er kjent med at 43-åringen har en lang historie fra psykiatrien og at han lenge har vært uføretrygdet. I går ble det kjent at mannen hadde sluttet å ta medisinen som var foreskrevet for de psykiske lidelsene hans.

- Man har over en tid vært bekymret for at han ikke tok medisinen sin, sier Fygle til Dagbladet.no.

Vurderer sak

Nå ønsker ordføreren full innsyn i hva som har skjedd og ønsker at fylkeslegen gransker saken. I går informert han sitt eget formannskap om saken.

OFFERET: Tobarnsmoren Ann Mari Solås. Foto: privat
OFFERET: Tobarnsmoren Ann Mari Solås. Foto: privat Vis mer

- Per i dag er det ingen indikasjoner på at vi har gjort noe galt. Men samtidig, når noe slikt har skjedd, kan vi ikke slå oss på brystet og si oss fornøyd, sier Fygle.

Til Dagbladet.no sier fylkeslege Henning Aanes følgende:

- Vi har i dag vært i kontakt med alle involvert parter for å få best mulig oversikt over saken. Fredag vil vi vurdere om vi skal åpne sak.
Ifølge mannens advokat, Nils Aga, har 43-åringen godtatt fire ukers varetektsfengsling ved Bodø fengsel. Politiet jobber nå med å finne rettpsykiatere som skal vurdere om han er strafferettslig tilregnelig.

PÅ ÅSTEDET: Anne-Mari Solås (32) ble drept av flere knivstikk i Bodø tirsdag kveld. Foto: Scanpix
PÅ ÅSTEDET: Anne-Mari Solås (32) ble drept av flere knivstikk i Bodø tirsdag kveld. Foto: Scanpix Vis mer