Kommuneøkonomi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommuneøkonomien er inne i en periode med sterk vekst, og kommunalminister Åslaug Haga gjør det klart at hun ikke tenkt å slå på bremsene. Hun har merket seg at det er store forskjeller i tjenestetilbudene mellom norske kommuner, og går nå ut i Aftenposten og forteller at de fattigste kommunene skal få mer penger fra staten. Saken er ikke behandlet i regjeringen ennå, men statsråd Haga har allerede et tverrpolitisk utvalg i arbeid med å utrede et nytt inntektssystem for kommunene. Det skal levere sine forslag i begynnelsen av oktober.

Det er 10 år siden sist det ble gjort større endringer i kommunenes inntektssystem, og Hagas ambisjon er å styrke økonomien til de fattige kommunene uten å straffe kommunene som har høye skatteinntekter. Det kan bare gjøres ved å gi de fattige kommunene mer penger fra statskassa. Haga kan foreløpig ikke si noe mer verken om detaljene i opplegget, eller hva det vil koste. Men i egenskap av Sp-leder forsikrer hun at kommunene fortsatt skal bli tilført milliarder av kroner hvert år så lenge hun er kommunalminister. Det er jo valgkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer