Kommunepastoren

Navn: Einar GeliusAlder: 41 Yrke: Prest/statssekretær

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Han syntes ikke at prestene i Den norske kirke skulle være med og avgjøre asylsøknadene til muslimer som har konvertert til kristendommen. Og ga i fjor beskjed om at han kom til å svare blankt nei på eventuelle forespørsler fra Utlendingsdirektoratet. I går hadde soknepresten i Vålerenga kirke sin første dag som statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet. Han er hentet ditt nettopp på grunn av sitt engasjement for muslimske flyktninger.
  • For den saks skyld er han brakt inn i politikken på grunn av sitt engasjement på vegne av folk flest, for den frittalende arendalitten har åpnet kirkedøra på Vålerenga for mange som ikke daglig befinner seg i Vårherres hus. Det gikk ikke så bra da han inviterte den muslimske lokalpolitikeren Aslam Ahsan til å tale under en høymesse for noen år siden. Einar Gelius trodde det var en ren formalitet å få besøk av Ahsan, men daværende Oslo-bisp Andreas Aarflot sa bestemt nei.
  • Det var derimot ikke noe problem for Kirkens primas å slippe til kommunisten og ateisten Erling Folkvord, som tordnet overfor Vålerengas kirkelyd om den religiøse rasismen som praktiseres av Kirkens ledelse.
  • Siden har Gelius sluppet til mange andre oppsiktsvekkende talere. Stein Erik Hagen, best kjent under forstavelsen Rimi, snakket om norsk grådighetskultur og fraværet av solidaritet. For dette fikk han det som gjerne kalles god presse, og presten sjøl berømmet ham for å besitte egenskaper som mange andre næringslivsledere mangler.
  • Hvert år har Vålerenga menighet, som den eneste i Oslo, markert Trafikkskaddes dag og minnet trafikkens ofre. Som regel med den til enhver tid sittende samferdselsminister til stede. Det har også blitt bedt for de lokale fotballhelter under dette taket. - Jeg tror Gud jubler i himmelen når vi jubler for Vålerenga, sa Gelius da «kjerka» var fullsatt av gode naboer som sang sammen med Trond Granlund for å prøve å få Egil Olsen til å fortsette som VIF-trener.
  • Men de godt betalte juleenglene, som flakser over det ganske land og synger jula inn, vil ikke Gelius slippe inn hos seg. Derfor er det blitt et ritual at Ole Paus hvert år er lei av at Gelius er lei av kjendisenes kirkekonserter.
  • Einar Gelius er bror til Jon i NRK. Og begge er sønn av Arendals legendariske turistsjef Leif Gelius. Noe av salgstalentet stammer nok derfra. Men der broren intervjuer vårt blivende kongepar, skal presten stelle med kommunal og regional velferd for både muslimer og kristne.