Kommuner frykter høye influensaregninger

KS ber staten trå til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunene frykter at svineinfluensaen skal bli så kostbar at det går ut over det vanlige tjenestetilbudet. 

Interesseorganisasjonen KS varsler at de vil gå i dialog med regjeringen for å finne en løsning på høye regninger etter utbrudd av H1N1-viruset, også omtalt som svineinfluensa.

- Vi vil at små, særlig sårbare kommuner ikke får så store utgifter at det går ut over tjenestetilbudet i kommunen for øvrig. Vi vil hindre at kommunene må slite med regningen i lang tid i etterkant, sier direktør i KS Trude Andresen til NRK.

Gloppen kommune i Sogn og Fjordane har allerede fått merke hva svineinfluensaen kan koste. Under 4H-leiren forrige uke, som ble avviklet på grunn av svineinfluensa, hadde de 15 ansatte på jobb kontinuerlig, midt i ferietiden.

- Vi kommer til å ta kontakt med staten og be om at de tar den regningen. For den er stor for oss, sier rådmann Marit Elisabeth Larssen i Gloppen kommune.

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Rigmor Aasrud, sier kommunene og helseinstitusjonene selv har ansvaret for influensaberedskapen, men at staten tidligere har hjulpet kommuner som har hatt helt ekstraordinære utgifter.

(NTB)