Kommuner nekter å betale pengestøtte til Den katolske kirke

Etter Dagbladets avsløringer om medlemsrot.

KAN FÅ MILLIONKRAV: Biskop Bernt Eidsvig har mottat brev fra kommuner som reagerer på at rot i Den katolske kirkes medlemslister. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KAN FÅ MILLIONKRAV: Biskop Bernt Eidsvig har mottat brev fra kommuner som reagerer på at rot i Den katolske kirkes medlemslister. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere kommuner som i årevis har betalt kommunale tilskudd til Den katolske kirke i Norge, reagerer kraftig på Dagbladets avsløringer om hvordan kirka har registrert intetanende personer som medlemmer.  

Oslo kommune - den største kommunale bidragsyteren - har allerede utbetalt rundt 17 millioner kroner til Oslo katolske bispedømme i år.

I et brev Dagbladet har fått innsyn i, varsler imidlertid kommunen at Fylkesmannen i Oslo og Akershus' gjennomgang av medlemslistene «kan få konsekvenser for utbetalt tilskudd i 2014 samt tilskudd utbetalt for tidligere år».

Stanser pengekrana I Time kommune på Jæren fortviler økonomisjef Aud Steinsland over en medlemsvekst på 380 prosent de siste fem åra. I 2013 hadde Oslo katolske bispedømme 391 registrerte medlemmer i kommunen, som måtte ut med 122 295 kroner i tilskudd. For 2014 tilsier ytterligere medlemsvekst at tilskuddet vokser godt forbi 200 000 kroner.

De pengene kan Pavens menn i Oslo imidlertid se langt etter:

- Vi har sendt et brev til Oslo katolske bispedømme der vi informerer om at vi stanser utbetalingene fram til det er en avklaring i saken. Sånn vi ser det, har vi allerede betalt ut for mye. Og når kirka har fått for mye, bør de heller betale tilbake enn at vi fortsetter å betale ut, sier Steinsland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer