Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommunerevisjonen klar over AUF-jukset i 1995

Kommunerevisjonen i Oslo ble i 1995 klar over at ordningen med såkalt forskuttering av medlemskontingenter i AUF i Oslo ble bevisst holdt skjult for kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Revisjonssjef Lars Jørgensen sa i Oslo byrett i dag at kommunerevisjonen hadde tatt fatt i notatet til tidligere økonomileder Bjørn Jarle Røberg-Larsen. De ønsket å motbevise hans påstander om juks med medlemstallet, men fikk i stedet bekreftelse på det han skrev om ordningen med forskuttering av medlemskontingenter. Kommunerevisjonen fant at de færreste i AUF i Oslo kjente til forskutteringsordningen.

- Vi hadde ingen egeninteresse av å sverte de politiske ungdomsorganisasjonene. Det ville vært en større tilfredsstillelse om vi hadde kunnet motbevise Verdens Gangs påstander, sa Jørgensen.

Kommunerevisoren konkluderte med at Oslo AUFs egen kontrollkomite burde ha avdekket praksisen, og kom også med kritikk av den sentrale ledelsen i Arbeidernes Ungdomsfylking.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!