Kommunestreiken er over

Partene ble enige tirsdag kveld.

 FANT EN LØSNING:  Mekler Reidun Wallevik, fulgt av Jan Davidsen fra Fagforbundet og Mimi Bjerkestrand fra Unio kommune, kommer ut for å bekrefte at partene i kommuneoppgjøret har kommet til enighet tirsdag kveld. Dermed er den nesten to uker lange streiken over. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FANT EN LØSNING: Mekler Reidun Wallevik, fulgt av Jan Davidsen fra Fagforbundet og Mimi Bjerkestrand fra Unio kommune, kommer ut for å bekrefte at partene i kommuneoppgjøret har kommet til enighet tirsdag kveld. Dermed er den nesten to uker lange streiken over. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunestreiken er over melder KS, ifølge NTB.

LO Kommune, Unio, YS kommune og Akademikerne har godtatt løsningsforslaget som ble lagt fram i kveld.

Oppgjøret har en total ramme på 4,07 prosent, det samme som i oppgjøret i staten. Med det kommer søppeltømmere, sykepleiere, hjelpepleiere, fysio- og ergoterapeuter og lærere og barnehageansatte tilbake på jobb fra i morgen, onsdag.

- Medlemmene våre har stått i stormen. Det har vært en lang og krevende prosess som har vært nødvendig. Det er krevende å stå i streik og da er det godt at det gir resultater, sier Mimi Bjerkestrand, forhandlingsleder i Unio til Dagbladet.

Hun mener dagens avtale snur en trend som Unio har jobbet lenge med.

- Dette har vært et langsiktig mål for oss, og dette er et skritt i riktig retning. Vi er fornøyde med et godt resultat. Vi er fornøyd med at arbeidsgiverne har vært med på å snu en trend ved å gi mer til de med utdanning i kommunen, sier hun.

- I ytterkanten Administrerende direktør i KS, Sigrun Vågeng, sier i en pressemelding at hun er glad for at konflikten er over.

- Dette er helt klart i ytterkanten av hva kommunesektoren kan bære, uten at det i for stor grad går på bekostning av de oppgavene kommuner og fylkeskommuner skal løse for innbyggerne. Nå er vi imidlertid først og fremst glad for at konflikten er over, og at innbyggerne igjen skal få de tjenestene de har krav på, sier hun.

YS kommune er også fornøyd med avtalen.

- Streiken har gitt et løft for fagarbeiderne i kommunene med et tillegg på inntil 18.800 kroner. Dermed blir det mer attraktivt for ufaglærte kommuneansatte å ta fagbrev. De er den viktigste rekrutteringskilden for fremtidige fagarbeidere i kommunene, sier forhandlingsleder Gunn Olander i YS Kommune.

Skisse i ettermiddag I ettermiddag gikk partene inn i en totimers frivillig mekling.

Ved 17.30-tida ble det klart at mekler Reidun Wallevik hadde lagt fram en skisse for partene.

Deretter gikk partene hvert til sitt for å vurdere denne.

- Det er lagt fram et forslag til løsning, sa Wallevik