Kommunestreiken er over

Partene ble enige tirsdag kveld.

FANT EN LØSNING:  Mekler Reidun Wallevik, fulgt av Jan Davidsen fra Fagforbundet og Mimi Bjerkestrand fra Unio kommune, kommer ut for å bekrefte at partene i kommuneoppgjøret har kommet til enighet tirsdag kveld. Dermed er den nesten to uker lange streiken over. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FANT EN LØSNING: Mekler Reidun Wallevik, fulgt av Jan Davidsen fra Fagforbundet og Mimi Bjerkestrand fra Unio kommune, kommer ut for å bekrefte at partene i kommuneoppgjøret har kommet til enighet tirsdag kveld. Dermed er den nesten to uker lange streiken over. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommunestreiken er over melder KS, ifølge NTB.

LO Kommune, Unio, YS kommune og Akademikerne har godtatt løsningsforslaget som ble lagt fram i kveld.

Oppgjøret har en total ramme på 4,07 prosent, det samme som i oppgjøret i staten. Med det kommer søppeltømmere, sykepleiere, hjelpepleiere, fysio- og ergoterapeuter og lærere og barnehageansatte tilbake på jobb fra i morgen, onsdag.

- Medlemmene våre har stått i stormen. Det har vært en lang og krevende prosess som har vært nødvendig. Det er krevende å stå i streik og da er det godt at det gir resultater, sier Mimi Bjerkestrand, forhandlingsleder i Unio til Dagbladet.

Hun mener dagens avtale snur en trend som Unio har jobbet lenge med.

- Dette har vært et langsiktig mål for oss, og dette er et skritt i riktig retning. Vi er fornøyde med et godt resultat. Vi er fornøyd med at arbeidsgiverne har vært med på å snu en trend ved å gi mer til de med utdanning i kommunen, sier hun.

- I ytterkanten Administrerende direktør i KS, Sigrun Vågeng, sier i en pressemelding at hun er glad for at konflikten er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer