Kommunestreiken fortsetter - og trappes opp

Unio går streikesolo i statlig sektor. Avtale i natt for LO stat, YS stat og Akademikerne.

FORTSETTER: Unio og forhandlingsleder Arne Johannessen står tilbake i streik med 16.000 medlemmer etter at LO stat, YS stat og Akademikerne på morgenkvisten godtok et  meklingsforslag. Kommunestreiken fortsetter for fullt for både LO, YS og Unio. Foto: Tore Meek, NTB SCANPIX.
FORTSETTER: Unio og forhandlingsleder Arne Johannessen står tilbake i streik med 16.000 medlemmer etter at LO stat, YS stat og Akademikerne på morgenkvisten godtok et meklingsforslag. Kommunestreiken fortsetter for fullt for både LO, YS og Unio. Foto: Tore Meek, NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag formiddag fortsetter kommunestreiken for fullt. I statlig sektor er det bare Unio som er i streik etter at LO stat, YS stat og Akademikerne i natt godtok tilbudet fra staten og avblåste streiken.

Unio avviser tilbudet fra staten og varsler en opptrapping av streiken fra torsdag med 350 nye medlemmer i staten, opplyser forhandlingsleder Arne Johannessen.

Nå er fortsatt 16.000 Unio-medlemmer i streik - med sykepleiere, lærere og politi som store yrkesgrupper.

Her fortsetter streiken Her finner du oversikten over virksomheter som er berørt av om lag 3.000 streikende i staten og 13.000 i kommunene.

Ansatte ved universiteter og høgskoler er andre store grupper med Unio-streikende. Fra Meteorologisk institutt blir det fortsatt ingen værmeldinger på NRK radio og tv.

Utvider med 6.140Både YS og LO fortsetter streiken i kommunesektoren sammen med Unio.

Største aktør i kommunesektoren er LO-forbundet Fagforbundet, som nå har 24.230 medlemmer i streik.

Allerede onsdag utvider fagforbundet med 6.140 nye medlememr i streik.

Streiken omfattet flere enn 50 000 arbeidstakere organisert i Unio, YS og LO før nattens løsning i statlig sektor. Flere skoler og barnehager har holdt stengt på grunn av streiken, og søppel hoper seg opp i flere byer.Streiken er den første i staten på 28 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer