Varselet om «ukultur» i Omsorgsbygg

Kommunetopp ansatte sin egen forlover

- Alvorlig brudd på habilitetsreglene, sier jusprofessor.

- INHABIL: Administrerende direktør Per Morten Johansen var ikke habil til å ansette sin egen forlover og kamerat siden 1980-tallet, konkluderer jusprofessor Jan Fridthjof Bernt.
- INHABIL: Administrerende direktør Per Morten Johansen var ikke habil til å ansette sin egen forlover og kamerat siden 1980-tallet, konkluderer jusprofessor Jan Fridthjof Bernt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet omtalte onsdag i forrige uke at kommunerevisjonen i Oslo for tida undersøker et varsel, hvor det hevdes at ledende personer i Omsorgsbygg «misbruker makten dem har for å gi venner og familie faste og spennende stillinger».

Omsorgsbygg avviste da at regler var brutt i noen av ansettelsene det er varslet om.

I dag kan Dagbladet avdekke at den ene personen det er varslet om, er forloveren til direktør Per Morten Johansen. Og at direktøren selv medvirket til at han ble ansatt i foretaket.

Konfrontert med ansettelsen, innrømmer direktøren at han aldri sørget for at det ble gjort noen habilitetsvurdering, og at han i ettertid ser at det «kan ha vært feil».ansatte sin egen forlover

Hverandres forlovere

Høsten 2009 signerte Johansen både på innstillingen, jobbtilbudet og kontrakten som ansatte forloveren i en stilling ved eiendomsavdelingen i Omsorgsbygg.

I 2008, året før han ble ansatt, var kameraten direktørens forlover. Fire år tidligere var også direktøren kameratens forlover, i hans bryllup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer