Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kommunetopp blir løslatt fra varetekt

- Ikke grunnlag for siktelsen, sier Eidsviating lagmannsrett. Politiet: - Fortsatt god grunn til å etterforske.

 SAMME UTFALL I LAGMANNSRETTEN:  Politiadvokat Mathias E. Hager og kommunelederens forsvarer, advokat Kristen Fari, under det første fengslingsmøtet i tingretten. Foto: Sindre Granly Meldalen/Dagbladet.
SAMME UTFALL I LAGMANNSRETTEN: Politiadvokat Mathias E. Hager og kommunelederens forsvarer, advokat Kristen Fari, under det første fengslingsmøtet i tingretten. Foto: Sindre Granly Meldalen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eidsvivating lagmannsrett har avslått politiets begjæring om å holde en en leder i kommune på Øvre Romerike i varetektsfengsel.

Lagmannsretten har kommet til at det ikke er grunnlag for siktelsen, melder Romerikes Blad.

Det var onsdag forrige uke at den kommunesatte lederen ble pågrepet og siktet for korrupsjon og grov utroskap.

Tingretten avviste først begjæringen om varetektsfengsling. Kjennelsen ble anket, men politiet fikk heller ikke medhold i lagmannsretten.

- Han forstår ikke anklagene i det hele tatt, sa kommunelederens forsvarer, advokat Kristen Fari, til Dagbladet, etter at tingretten først avviste varetekstsfengsling sist torsdag.

- Fortsatt grunn til å etterforske
Politiadvokat Mathias E. Hagler tar lagmannsrettens kjennelse til etterretning.

- Vi er av den oppfatning at det fortsatt er god grunn til å etterforske saken videre, sier han til Romerikes Blad.

En bedriftsleder som også ble pågrepet og siktet i saken, ble løslatt før helgen. Tingretten fant ikke grunn til å holde han i varetekt heller.

Godkjente fakturaer Politiet mener mannen i perioden 2008 til 2015 attesterte og godkjente fakturaer som ikke var reelle. De mener også at mannen utnyttet sin stilling som virksomhetsleder og offentlig tjenestemann, og at han i samme periode mottok fordeler fra flere navngitte personer. 

Politiet mener mannen har hatt vide fullmakter til innkjøp av varer og tjenester, samt attestasjon av innkomne fakturaer.

Mannen ble suspendert fra sin stilling i forrige uke, som følge av en intern granskning. Men han skulle uansett slutte i jobben, opplyser advokat Kristen Fari.