Kommunetopp i Finnmark tiltalt for sovevoldekt

Anklages for voldtekt av en annen mann.

RETTSSAK I JANUAR:  Kommunetoppen i Finnmark nekter straffeskyld, og må svare for seg i retten til neste år. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
RETTSSAK I JANUAR: Kommunetoppen i Finnmark nekter straffeskyld, og må svare for seg i retten til neste år. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 50-årene er tiltalt for en sovevoldtekt av kollega. Mannen er en kommunetopp i Finnmark. 

Det er NRK Nordnytt som først melder om tiltalen. Til Dagbladet sier tiltaltes advokat Svein Kristian Wikstrøm at mannen stiller seg uforstående til anklagene, og nekter straffeskyld. 

- Min klient har ikke noe grunnlag for å erkjenne noe. Sakens tekniske bevis underbygger min klients forklaring, sier Wikstrøm. 

Han ønsker ikke å gå inn på hva slags tekniske bevis det er snakk om, men mener disse ikke holdbar i forhold til forklaringen som er gitt av den fornærmede i saken. 

- Skjedde etter en fest Ugjerningen skal ifølge tiltalen ha skjedd 7. juni klokken 06 om morgenen. Det var etter en fest der alkohol var involvert. 

De to kommuneansatte, begge menn, hadde festet sammen før de endte opp med å gå på et nachspiel. Der skal den angivelige voldtekten han vært fullbyrdet etter at den fornærmede hadde falt i søvn, og ikke kunne motsette seg handlingene. 

Kommunetoppen er fortsatt i sin stilling i  kommunen, opplyser Wikstrøm til Dagbladet, men er nå fritatt fra å arbeide så lenge saken pågår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer