Kommunetopp i Finnmark tiltalt for sovevoldekt

Anklages for voldtekt av en annen mann.

 RETTSSAK I JANUAR:  Kommunetoppen i Finnmark nekter straffeskyld, og må svare for seg i retten til neste år. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
RETTSSAK I JANUAR: Kommunetoppen i Finnmark nekter straffeskyld, og må svare for seg i retten til neste år. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 50-årene er tiltalt for en sovevoldtekt av kollega. Mannen er en kommunetopp i Finnmark. 

Det er NRK Nordnytt som først melder om tiltalen. Til Dagbladet sier tiltaltes advokat Svein Kristian Wikstrøm at mannen stiller seg uforstående til anklagene, og nekter straffeskyld. 

- Min klient har ikke noe grunnlag for å erkjenne noe. Sakens tekniske bevis underbygger min klients forklaring, sier Wikstrøm. 

Han ønsker ikke å gå inn på hva slags tekniske bevis det er snakk om, men mener disse ikke holdbar i forhold til forklaringen som er gitt av den fornærmede i saken. 

- Skjedde etter en fest Ugjerningen skal ifølge tiltalen ha skjedd 7. juni klokken 06 om morgenen. Det var etter en fest der alkohol var involvert. 

De to kommuneansatte, begge menn, hadde festet sammen før de endte opp med å gå på et nachspiel. Der skal den angivelige voldtekten han vært fullbyrdet etter at den fornærmede hadde falt i søvn, og ikke kunne motsette seg handlingene. 

Kommunetoppen er fortsatt i sin stilling i  kommunen, opplyser Wikstrøm til Dagbladet, men er nå fritatt fra å arbeide så lenge saken pågår.

Rettssaken er satt til januar. Ifølge NRK risikerer mannen fire års fengsel dersom han blir funnet skyldig og dømt i saken. 

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med statsadvokat Tor Børge Nordmo.