Kommunetopp sier han skjøt i nødverge

De to mennene hadde vært bitre uvenner i lang tid. I natt skjøt den 51 år gamle kommunetoppn sin 40 år gamle nabo i Forsand i Rogaland. Han hevder han handlet i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen er siktet for grov legemsbeskadigelse med døden til følge. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag, sier politiadjutant Erling Kjærmann ved Stavanger politidistrikt til NTB.

Ifølge VG er det særskilte etterforskningsorgan for politisaker (SEFO) koblet inn etter hendelsen i Forsand, fordi politiet ikke rykket ut da 40-åringen først ringte dem. Han sa da til politiet at huset hans muligens ble beskutt av den 51 år gamle kommunetoppen. De to mennene har i lengre tid vært uvenner, noe som er godt kjent i lokalmiljøet. Politiet vil ikke opplyse hva striden gjaldt, men den skal ifølge VG ha vært så belastende at 51-åringen var sykmeldt fra kommunejobben.

I 01-tiden natt til onsdag skjøt 51- åringen 40- åringen i låret med en hagle. 40-åringen døde kort tid etter av skadene. 51- åringen har forklart til politiet at han følte seg truet. Han hadde gjemt seg i et tomt hus på gården sin, men 40- åringen skal ha brutt seg inn i huset.

Det er klart at 40- åringen ikke var bevæpnet da han brøt seg inn i huset til 51- åringen. Haglen som 51- åringen hadde med seg, tilhørte en kamerat, opplyser politiet.

Den avdøde etterlater seg kone og to barn.