Varselet om «ukultur» i Omsorgsbygg

Kommunetoppens datter og svigersønn ansatt under ham:
- Jeg skjønner at dette ikke ser bra ut

Omsorgsbygg-direktør Per Morten Johansen beklager at rutinene for habilitet har blitt brutt i foretaket han leder.

BEKLAGER: - Jeg trodde jeg hadde gjort en riktig og god vurdering, som viste seg å være feil, sier direktør Per Morten Johansen. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet
BEKLAGER: - Jeg trodde jeg hadde gjort en riktig og god vurdering, som viste seg å være feil, sier direktør Per Morten Johansen. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et åpenhjertig intervju med Dagbladet fredag ettermiddag beklager direktøren i det kommunale Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, at foretaket ikke har hatt rutinene på plass.

Bakgrunnen er at et varsel om «ukultur», som for tida sjekkes av kommunerevisjonen, framsetter påstander om uregelmessigheter knyttet til ansattelser i foretaket.

Dagbladet skrev tidligere denne uka at en av dem det er varslet om, er direktørens egen forlover og jaktkamerat. Han ble ansatt i foretaket ved at direktøren signerte både innstillingen, jobbtilbudet og arbeidskontrakten hans.

I dag kan Dagbladet avdekke at mangelen på rutiner også medførte at både direktørens datter og hans svigersønn flere ganger er blitt ansatt i foretaket, uten at styrelederen er blitt kontaktet om det. Datteren var formelt ansatt ved «direktørens stab».

Omsorgsbygg er et av landets største eiendomsforetak, og omsetter hvert år for over 1 milliard kroner. Det er arbeidsplassen til i underkant 200 ansatte i foretaket, som har ansvaret for bygningsmassen i blant annet barnehager og sykehjem i Oslo kommune.

Beklager

- Min tolkning av habilitetsbegrepet var slik at det var i orden så lenge jeg delegerte videre til ledere under meg, og var veldig tydelig på at jeg var inhabil, så var dette orden, sier Per Morten Johansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer