Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kommunikasjonssvikt

Slik forklarer Telemark-politiet at Steen aldri fikk besøksforbud-ønsket oppfylt.

- VIL LÆRE: Visepolitimester Odd Skei Kostveit i Telemark-politiet sier kommunikasjonssvikt trolig er grunnen til at det ikke ble besvart om det skulle ilegges besøksforbud overfor den nå drapssiktede kvinnen da John Gerhard Steen og barna hans ba om det i november og desember i fjor. Foto
Foto: Anders Jølstad/Politiet
- VIL LÆRE: Visepolitimester Odd Skei Kostveit i Telemark-politiet sier kommunikasjonssvikt trolig er grunnen til at det ikke ble besvart om det skulle ilegges besøksforbud overfor den nå drapssiktede kvinnen da John Gerhard Steen og barna hans ba om det i november og desember i fjor. Foto Foto: Anders Jølstad/Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter overfor Varden at at det ble sendt en e-post til en etterforsker, men vedkommende var ikke på jobb. Datteren Janne Gry Steen og hennes bror sendte en bekymringmail til en etterforsker i Telemark-politiet bare timer før faren deres ble drept.

- Innholdet i e-posten gjaldt en purring på det ønskede besøksforbudet. Dessverre ble den ikke lest før det var for seint, sier visepolitimester Odd Skei Kostveit.

John Gerhard Steen (71) ble funnet drept i sin omsorgsbolig i Langesund tirsdag kveld. I leiligheten påtraff politiet også en 43 år gammel kvinne. Hun er siktet for forsettlig drap. Hun erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld. Hun samtykket i går til varetektsfengsel. Hun er for tiden på sykehus, men vil bli overført til ordinær varetektsplass når det helsemessig forsvarlig.

Kostveit sier de fortsatt jobber med å finne ut hvorfor Steen ikke fikk besøksforbud-øsnket sitt oppfylt.

- Det ser ut til å skyldes en kommunikasjonssvikt.

Hva kan dere lære av dette?

- Vi må bli mer oppmerksom på å fange opp situasjoner der det bør reageres på behovet for besøksforbud raskere. Dette må vi styrke, sier han.

Kostveit sier at de, som familien Steen, også er opptatt av slike drap aldri må skje igjen.

- Vi skal gå gjennom denne saken for å se hva vi kan lære av den. Samarbeidetb mellom politi og psykiatrien fungerer ut i fra de rammene som er satt i dag. Taushetsplikten, regelverket og til dels ressurser setter begrensninger. det burde være lettere å varsle hverandre, sier visepolitimesteren.

Siktedes forsvarer, Ranveig Sem, ønsker ikke å kommentere saken.

Hele Norges coronakart