SAVNET:  Boeing 777 Malaysian Airlines-flyet, med registreringsnummer 9M-MRO flyr her over Polen 5. februar i år. Nå er flyet savnet.  Foto: REUTERS/Tomasz Bartkowiak
SAVNET: Boeing 777 Malaysian Airlines-flyet, med registreringsnummer 9M-MRO flyr her over Polen 5. februar i år. Nå er flyet savnet. Foto: REUTERS/Tomasz BartkowiakVis mer

- Kommunikasjonssystemer ble slått av på ulike tidspunkt

Kan tyde på at det ikke har skjedd på grunn av en elektrisk feil eller en ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Malaysia Airlines-flyets to kommunikasjons-systemer ble slått av på forskjellig tidspunkt. Det opplyser to anonyme kilder til ABC News. Også CBS News har fått bekreftet disse opplysningene.

Datarapporteringssystemet skal ha blitt slått av 01.07 lokal tid, mens transponderen trolig har blitt slått av 01.21.

Det kan tyde på at systemene ikke ble slått av på grunn av en krasjlanding eller en systemfeil, men at de har blitt slått av manuelt, sier personer tilknyttet etterforskningen av flyulykken til ABC News.

Flykaptein Chesley Sullenberger, som ble verdenskjent etter å ha landet et USA Airways-fly trygt på Hudson-elva i 2009, sier til CBS News at de kan ha slått seg av på ulikt tidspunkt ved en elektrisk feil, da de ligger svært adskilt. Men han sier samtidig at denne teorien ikke er veldig sannsynlig.

Indiahavet Torsdag kveld opplyste Det hvite hus at det vil gjøres søk i Det indiske hav etter flyet, og den amerikanske marinen har sendt et skip til området.

Også ytterligere ett overvåkingsfly sendes til området etter opplysningene om at Boeing-maskinen kan ha fortsatt å fly i fire timer etter at det ble meldt savnet.

Hvorfor de tror at flyet befinner seg i Indiahavet er usikkert. Ifølge ABC News skal flyet fortsatt å sende signaler til en satellitt etter å ha forsvunnet fra radaren.

Kilder i Det hvite hus opplyst torsdag til Washington Post at de ikke vet hvor flyet fløy, om det bare fløy i ring eller om det i det hele tatt var i luften.

Avkreftet Den malaysiske samferdselsministeren Hishammuddin Hussein gikk torsdag ut mot lignende meldinger som kom ut onsdag, der Kina offentliggjorde satelittbilder av det som skulle være vrakrester funnet i Sørkinahavet.

Verken fly eller skip greide i ettertid å finne noen vrakdeler i området bildene dekker.

Leteaksjonen går nå inn i sitt sjette døgn. Fortsatt er det ikke funnet ett eneste bekreftet spor av MH370 eller de 239 personene om bord.

SØKER: Soldater fra den malaysiske marinen gjør seg klar til en ny dag med søk etter Malaysia Airlines-flyet. Foto: AP Photo/The Royal Malaysian Navy)
SØKER: Soldater fra den malaysiske marinen gjør seg klar til en ny dag med søk etter Malaysia Airlines-flyet. Foto: AP Photo/The Royal Malaysian Navy) Vis mer