Kommunistene bremset Putins arbeidsreformer

Russiske arbeidere blir overlatt til kapitalistiske arbeidsgiveres nåde, sa kommunistene som protesterte mot Vladimir Putins nye, næringslivsvennlige arbeidslover i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere hundre demonstranter samlet seg foran nasjonalforsamlingen i Moskva, Dumaen, der debatten om president Vladimir Putins reformpakke foregikk. Protestene førte til sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Ti år etter kommunismens sammenbrudd, lever Russland fremdeles med lover fra Sovjet-tiden. Disse lovene anerkjenner blant annet ikke private ansettelser, noe som fører til at nesten 80 prosent av Russlands arbeidsstyrke befinner seg utenfor lovverket.

President Putins nye, næringslivsvennlige lover, som skulle legges fram for nasjonalforsamlingen, ble endret. Det skjedde etter kraftige protester fra fagforeninger og kommunistene.

I den nye versjonen av lovforslaget, som det ble oppnådd enighet om, får private arbeidsgivere lov til å ansette og si opp arbeidere, men legger i større grad opp til langsiktige kontrakter enn i det opprinnelige forslaget.

De nye lovene legger også opp til et høyre lønnsnivå, nærmere det nivået som regnes som et eksistensminimum. I dagens Russland ligger det generelle lønnsnivået langt under dette nivået.

Fagforeningslederne i Russland sier at den største fordelen med den nye versjonen av arbeidslovene er bøter for forsinkede utbetalinger av lønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer